Opleiding

Toegekend diploma
Bachelor of Science
Programmaduur
-
ECTS credits
-
Niveau eindkwalificatie
Bachelor
Vorm
Voltijd
Taal
Nederlands
School
  • Instituut voor Communicatie, Media & IT
Locaties
  • Groningen

Communication & Multimedia Design, Major Visual Design

Programmabeschrijving

De student Communication & Multimedia Design is een ondernemende student die creatieve digitale interactieve communicatieproducten ontwerpt met als doel het leven van de gebruikers te verbeteren. Deze student onderscheidt zich door doel- en ontwerpgericht te experimenteren, multidisciplinair te werken en zich bewust te zijn van de impact van zijn ontwerp.

Studenten in alle majoren ontwerpen digitale producten. Hierbij staat de gebruiker centraal, maar ook de opdrachtgever met een probleem of kans. Binnen alle majoren wordt toegewerkt naar ‘informed design’ door onderzoekend te ontwerpen en werkt men met alle fases van het ontwerpproces.
 
 Om goed te kunnen aansluiten op de vraag naar professionals vanuit specifieke onderdelen van ons werkveld, is het onderwijs in drie majoren verdeeld, te weten:
  1. Interaction Design: in deze major ligt de nadruk op techniek en prototyperen
  2. Game Design: in deze major ligt de nadruk op playful ontwerp ideeën. 
  3. Visual Design: in deze major ligt de nadruk op concepten en verbeelden

Leeruitkomsten

  • Oriënteren & begrijpen          
De junior professional is in staat om de context van het probleem, de wens van de gebruiker, de doelstelling van de opdrachtgever, de belangen van stakeholders en de mogelijkheden van de technologie te onderzoeken en te begrijpen.
 
  • Conceptualiseren        
De junior professional is in staat om creatieve ideeën en concepten voor (interactieve) communicatieproducten, communicatiediensten, en communicatiebelevingen te genereren en te ontwikkelen en houdt hierbij rekening met de gebruiker en opdrachtgever.
 
  • Verbeelden & prototypes maken       
De junior professional geeft concepten vorm en concretiseert deze in digitale interactieve prototypes.
 
  • Evalueren       
De junior professional toetst de resultaten, die tijdens verschillende stadia van het ontwerpproces ontstaan, herhaaldelijk op hun waarde en belang voor de wensen van de gebruiker/opdrachtgever.
 
  • Inter- en multidisciplinair samenwerken       
De junior professional werkt samen in een multidisciplinaire, multiculturele en/of internationale omgeving, waarbij de student verschillende vakgebieden weet te verbinden.
 
  • Initiëren, organiseren en regisseren   
De junior professional herkent behoeften op het gebied van communicatie en interactie en neemt het initiatief om aan deze behoeften tegemoet te komen. De junior professional kan hierbij op een procesmatige, projectmatige en organisatorische manier een dialoog tussen de verschillende belanghebbenden in een project faciliteren en coördineren.
 
  • Manifesteren en presenteren  
De junior professional kan de opdrachtgever, het team en de gebruikers enthousiasmeren voor zijn/haar ontwerpideeën en kan een inspirerend verhaal houden, waarin de student op een authentieke wijze en vanuit een eigen visie zijn/haar boodschap weet over te brengen.
 
  • Ontwikkelen en reflecteren    
De junior professional heeft inzicht in de eigen persoonlijke en professionele ontwikkeling (kennis, kunnen, normen en waarden) en is zich bewust van eigen professioneel handelen en de impact hiervan op anderen.
 
  • Onderzoeken  
De junior professional kan onderzoek van anderen gebruiken en zelf onderzoek doen binnen het ontwerpproces. Zij nemen daarbij een kritische en onderzoekende houding aan, maken gebruik van het werk van anderen en doen zelfstandig onderzoek binnen het ontwerpproces. Daarin handelen CMD’er programatisch: de kwaliteit van de onderzoeksresultaten worden bepaald door de behoefte aan inzicht binnen de (tijds)beperking van het ontwerpproces.
 
  • Ondernemen  
De junior professional toont zijn ondernemendheid door een pro-actieve houding, nieuwsgierigheid, bouwen en onderhouden van contacten en het vertalen van creatieve innovatieve ideeën in concepten.

Programma

Communication & Multimedia Design, Major Visual Designcredits

Year 3 Communication & Multimedia Design, Communication & Multimedia Design, Major Visual Design 60

Year 4 Communication & Multimedia Design,Communication & Multimedia Design, Major Visual Design 60