Opleiding

Toegekend diploma
Bachelor of Education
Programmaduur
48 maanden
ECTS credits
240
Niveau eindkwalificatie
Bachelor
Vorm
Voltijd
Taal
Nederlands
School
  • Prins Claus Conservatorium
Locaties
  • Groningen

Docent Muziek

Programmabeschrijving

Afgestudeerden van Docent Muziek zijn gekwalificeerde muziekleraren in alle onderwijsdomeinen in Nederland. Ze kunnen ook les geven in kunst- en cultuureducatie (Culturele en Kunstzinnige Vorming) en Kunstgeschiedenis (Kunst Algemeen). Ze hebben een breed opgezet studieprogramma gekregen dat goed is afgestemd op de arbeidsmarkt van zowel het schoolmuziekonderwijs als op het gebied van kunsteducatie buiten de scholen.

Leeruitkomsten

Artistiek competent (generiek)
De kunstvakdocent heeft een coherente artistieke visie van waaruit hij artistieke processen en producten realiseert. Hiermee inspireert en begeleidt hij lerenden in hun persoonlijke artistieke ontwikkeling.
 
Pedagogisch en didactisch competent
De kunstvakdocent beschikt over een breed spectrum aan pedagogische en didactische kennis en vaardigheden. Daarmee brengt hij voor individuele en groepen lerenden veilige en krachtige leeromgevingen tot stand.
 
Interpersoonlijk competent
De kunstvakdocent beschikt over een breed spectrum aan communicatieve kennis en vaardigheden. Daarmee brengt hij, vanuit zijn ambassadeurschap voor de kunsten, effectieve interacties en samenwerkingsvormen tot stand in verschillende beroepscontexten.
 
Omgevingsgericht competent
De kunstvakdocent signaleert en onderzoekt relevante ontwikkelingen in de (culturele) diversiteit van de globaliserende samenleving. Hij benut kansen en mogelijkheden om op een zakelijke en georganiseerde wijze de verbinding te leggen met zijn beroepspraktijk.
 
Kritisch-reflectief en onderzoekend
De kunstvakdocent komt door reflectie en onderzoek tot inzicht en kennis voor zijn functioneren als professional. Hij zet zijn onderzoeksvaardigheden in om lerenden te stimuleren bij de ontwikkeling van een onderzoekende houding en te begeleiden bij het doen van eenvoudig onderzoek.
 

Programma

Docent Muziekcredits