Vak: IO2b: IT & Business Process Management credits: 5

Vakcode
BEVH17IO2B
Naam
IO2b: IT & Business Process Management
Studiejaar
2020-2021
ECTS credits
5
Taal
Nederlands
Coördinator
P. Cramer
Werkvormen
  • Opdracht
  • Practicum / Training
  • Werkcollege
Toetsen
  • IO2B: IT & Business Process Management - Overige toetsing

Leeruitkomsten

  1. De student richt aan de hand van een organisatiebeschrijving een geautomatiseerde administratie in binnen het ERP systeem.
  2. De student stelt vanuit het theoretisch kader een testplan op om te controleren of een administratie in ERP voldoet aan een aantal vastgestelde beoordelingscriteria (functionele eisen) en beoordeelt en evalueert de resultaten.
  3. De student stelt binnen een ERP-systeem rapportages op en analyseert de opgeleverde informatie.
  4. De student past IT toe bij het inrichten van bedrijfsprocessen gericht op een efficiënte & effectieve bedrijfsvoering en betrouwbare informatie.
  5. De student berekent de af te dragen omzetbelasting.
  6. De student stelt een aangifte omzetbelasting op.
  7. De student voert een adviesgesprek waarin de student de adviesvaardigheden toepast, de gespreksstructuur van het adviesgesprek handhaaft en omgaat met het gedrag van de geadviseerde op zodanige wijze dat het advies geaccepteerd wordt. De student voert het adviesgesprek in de rol van adviseur in een rollenspel binnen een gegeven casus. 

Inhoud

In de integrale opdracht IT & Business Process Management richten studenten in tweetallen een administratie van een fictief productiebedrijf in en geven advies over de implementatie hiervan. Voor de inrichting van deze administratie wordt gebruik gemaakt van een ERP-systeem (Dynamics-NAV). Uitgangspunt bij de inrichting zijn de functionele eisen die het management van dit bedrijf stelt aan het systeem. Om deze eisen boven water te krijgen wordt door een projectgroep een interview gehouden met een lid (of twee leden) van het management. Deze rol (rollen) wordt (worden) gespeeld door de begeleiders van de integrale opdracht. Nadat het systeem is ingericht worden als test voor een boekingsperiode een aantal transacties ingevoerd. Deze transacties betreffen onder andere de inkoop, productie, verkoop en de aangifte van de omzetbelasting. Specifieke aandacht verdient hierbij het logistieke proces (invoeren stuklijsten, bepalen doorlooptijden, etc.). Tenslotte worden in een adviesgesprek met het management aanbevelingen gedaan over de implementatie van het ingerichte ERP-pakket.

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • School voor Marketing Management en Financieel Economisch Management