Vak: Bedrijfskundig Action Lab - CGI credits: 5

Vakcode
BKVH0BAL-CGI
Naam
Bedrijfskundig Action Lab - CGI
Studiejaar
2020-2021
ECTS credits
5
Taal
Nederlands
Coördinator
-
Werkvormen
  • Onderwijs
Toetsen
  • BAL-EP - Opdracht

Leeruitkomsten

1. Na afronding van het B.A.L. heeft de student de taakcompetenties zelfstandig cyclisch toegepast in een complexe, multidisciplinaire bedrijfskundige setting en kan hij hierover (schriftelijk en samenhangend) verslag uitbrengen.
 
2. Na afronding van het B.A.L. beheerst de student onderdelen van de kernvakgebieden Operations Management, Strategisch Management en Organisatiekunde op expertniveau (niveau 3) en heeft hij dit aantoonbaar gemaakt door middel van een masterclass en kritische beschouwingen.
 
3. Na afronding van het B.A.L. heeft de student in een persoonlijk portfolio en criteriumgericht interview aangetoond dat hij zichzelf heeft ontwikkeld tot expertniveau met betrekking tot de taakcompetenties; de kernvakgebieden Operations Management, Strategisch Management en Organisatiekunde; en het runnen van een business consultancy en hij heeft laten zien dat hij op zijn doorgemaakte ontwikkeling kan reflecteren.

Inhoud

Voordat de student zijn eindportfolio inlevert in week 17 heeft hij voor de verschillende labs al diverse opdrachten uitgevoerd en werkzaamheden verricht.
 
Projectenlab
Film de werkconferentie en maak hiervan een samenvatting met de belangrijkste momenten. Dit zijn niet alleen de opnames van hetgeen heel goed ging, maar ook de momenten die minder goed verliepen komen hierin aanbod. Zorg ervoor dat in het portfolio een link is naar deze opname.
 
Afhankelijk van de datum van de werkconferentie spreken de studenten de bijeenkomst na aan de hand van de film met hun coach. Het verslag hiervan neemt de student op in zijn eindportfolio.
 
Naast eerdergenoemde onderdelen neemt de student in zijn eindportfolio een uitgebreide rapportage op. Die rapportage bevat twee componenten:
  • Een groepsverslag waarin de studenten niet alleen aandacht hebben voor de inhoud, vorm en effect van de interventie(s), maar ook terugblikken op het proces en een evaluatie schrijven.
  • Een individueel verslag dat vooral een individuele reflectie is op de eigen bijdrage en rol in het geheel. De student blikt hierin onder andere terug op zijn leerdoelen zoals die beschreven zijn in het startdocument.
 
Kennislab
In het kennislab gaat de student in de tweede periode kennis delen. Dit resulteert in drie masterclasses die hij alle drie gaat bijwonen. Dit resulteert in twee kritische beschouwingen over de andere kernvakgebieden. Deze neemt de student op in het eindportfolio.
 
Running the lab
De student houdt zijn uren bij, de urenstaat komt in het eindportfolio. Daarnaast heeft de student voor zijn startdocument een nulmeting ingevuld en halverwege een tussenmeting. Ongeveer een week voordat hij het eindportfolio moet opleveren doet hij een eindmeting en vraagt hij actief om feedback aan een collega van zijn afdeling en een (dit keer andere!) collega van een andere afdeling van Running the Lab, waar hij zaken mee heeft gedaan. De resultaten van het peerassessement en de eindmeting verwerkt de student in een reflectieverslag op zijn doorgemaakte ontwikkeling van max. 2 A4 en neemt het op in zijn eindportfolio.
 
Tenslotte gaat de student terug naar zijn startdocument en pakt hij zijn gestelde leerdoelen er nog eens bij. Hij geeft een analyse en oordeel over zijn doorgemaakte ontwikkeling. Hij besteedt hierbij ook uitgebreid aandacht aan de taakcompetenties, de kernvakgebieden en de PLU’s van de opleiding. Ten slotte geeft hij aan welke leerdoelen hij heeft voor zijn afstudeerafstage.
 
Het eindportfolio wordt beoordeeld door de hoofdcoach en een tweede paar ogen. Tevens wordt er een criteriumgericht interview afgenomen over het eindportfolio.
 

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Instituut voor Bedrijfskunde