Vak: Stageopdracht deel B credits: 2

Vakcode
BKVH9SOPB
Naam
Stageopdracht deel B
Studiejaar
2020-2021
ECTS credits
2
Taal
Nederlands
Coördinator
C.M. Sijtstra
Werkvormen
  • Onderwijs
Toetsen
  • Stageopdracht B - Computer, organisatie tentamenbureau

Leeruitkomsten

Leeruitkomsten:

LU 1: De student kan aspecten van lean en six sigma benoemen, uitleggen en toepassen op een gestructureerde kleine casus.

LU 2: De student kan de methoden en technieken in de DEFINE fase van de DMAIC-cyclus benoemen, uitleggen en toepassen op een gestructureerde kleine casus.

LU 3: De student kan de methoden en technieken in de MEASURE fase van de DMAIC-cyclus benoemen, uitleggen en toepassen op een gestructureerde kleine casus.

LU 4: De student kan de methoden en technieken in de ANALYSE fase van de DMAIC-cyclus benoemen, uitleggen en toepassen op een gestructureerde kleine casus.

LU 5: De student kan de methoden en technieken in de IMPROVE fase van de DMAIC-cyclus benoemen, uitleggen en toepassen op een gestructureerde kleine casus.

LU 6: De student kan de methoden en technieken in de CONTROL fase van de DMAIC-cyclus benoemen, uitleggen en toepassen op een gestructureerde kleine casus.

Inhoud

De stageopdracht bestaat in principe uit de Lean Six Sigma-opdracht (LSS) die tijdens de O-stage bij het stagebedrijf uitgevoerd moet worden.

Het theoriecertificaat wordt behaald indien de student een multiple choice examen van 40 vragen met een voldoende afsluit (70% goed). Basis voor dit examen is de e‐learning module lean/six sigma van SKOLEDO. Deze e‐learning module bevat 6 modules (introductie, define, measure, analyse, improve, control) waar telkens door middel van tekst en video’s de stof zo goed mogelijk wordt uitgelegd. Door middel van een intaketoets, opdrachten in de module en een eindtoets per module wordt getoetst in hoeverre je de stof beheerst.

Indien de LSS-opdracht niet tijdens de O-stage bij het stagebedrijf uitgevoerd kan worden, dient de student de LSS-opdracht in het vierde leerjaar bij een bedrijf alsnog uit te voeren (= herkansing).

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Instituut voor Bedrijfskunde