Vak: Professional Development 2 credits: 1

Vakcode
BKVP83PD2
Naam
Professional Development 2
Studiejaar
2020-2021
ECTS credits
1
Taal
Nederlands
Coördinator
S.G. Tjemkes
Werkvormen
  • Practicum / Training
Toetsen
  • Mentorgesprekken - Opdracht
  • Prof Development 2 - Opdracht

Leeruitkomsten

  1. De student heeft inzicht in zijn/haar persoonlijk kwaliteiten, drijfveren en motivatie.
  2. De student krijgt bewustwording van en inzicht in het eigen handelen (reflecteren) met behulp van het behandelde model met als doel het persoonlijk (professioneel) handelen te verbeteren in toekomstige (beroeps)situaties.
  3. De student staat open voor feedback en vraagt medestudenten en de docent om feedback over het eigen functioneren in (beroeps)situaties en vertaalt de (minstens) twee belangrijkste feedback-punten naar concrete ontwikkeldoelen en motiveert deze.
  4. De student kan een persoonlijk ontwikkelingsportfolio maken volgens gestelde richtlijnen gericht op zowel de persoonlijke ontwikkeling van de student maar ook op het (leren) studeren en de voorbereiding op de loopbaan als professional, en stelt dit levend document onder supervisie van de studieloopbaanbegeleider na iedere lesperiode bij.
  5. De student herkent behandelde theorieën over managementvaardigheden, krijgt hierdoor een zelfinzicht en formuleert minstens drie concrete ontwikkelpunten voor zichzelf die betrekking hebben op de gewenste toekomstige loopbaan van de student.

Inhoud

Bij Professional Development 2 (PD2) werkt de student aan de eigen ontwikkeling door middel van zelfreflectie en een pro-actieve houding, waardoor de veranderingsgerichtheid van de student verder wordt ontwikkeld. Dit gebeurt door middel van opdrachten en trainingen. De student onderzoekt de eigen drijfveren, motivatie en kwaliteiten en zet stappen om deze uit te breiden. Bij PD2 leert de student meer over managementvaardigheden en onderzoekt de student hoe de gewenste toekomstige loopbaan er uit ziet en welke stappen er – tijdens de studie en daarna – genomen moeten worden om deze loopbaan te bereiken. Er wordt aandacht besteedt aan een persoonlijk ontwikkelingsportfolio als een doorlopend document waarin de student reflecteert op de ontwikkeling tot nu toe, de competenties in kaart worden gebracht en (ontwikkel)doelen voor de toekomst worden geformuleerd, waarin het bedrijfskundige aspect centraal staat. De student maakt daarbij actief gebruik van zelfinzicht en feedback van anderen.

 

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Instituut voor Bedrijfskunde