Vak: Taalontwikkeling 1: Engels 1 credits: 3

Vakcode
COVB15CBC4
Naam
Taalontwikkeling 1: Engels 1
Studiejaar
2020-2021
ECTS credits
3
Taal
Engels, Nederlands
Coördinator
P.J. van Alberda
Werkvormen
  • Opdracht
  • Practicum / Training
Toetsen
  • Engels 1 - Overige toetsing

Leeruitkomsten

De volgende competenties worden op niveau 2 ontwikkeld:
1. Internationaal, intercultureel commu-niceren          
1.3 De student communiceert mondeling en schriftelijk – in de taal van de opleiding – op heldere, doelgroepgerichte en gestructureerde wijze en beheerst twee talen.

Inhoud

Bij Taalontwikkeling Engels gaat het ook om de mondelinge taalvaardigheid. In dit onderdeel traint de student zich in diverse situaties: hij houdt een workshop, geeft een presentatie en houdt een toespraak. Hij zal zijn communicatie moeten toespitsen op de doelgroep, of dat nu consumenten zijn of een client voor wie hij een adviesrapport heeft geschreven dat hij moet presenteren. Dat vereist een goede voorbereiding, oefening in spreken voor publiek en een doordachte structuur in zijn betoog.
 
Bij alle activiteiten besteedt de student aandacht aan de Engelse woordenschat, idioom, uitspraak, articulatie en intonatie. Maar ook de aandachtspunten uit de training Presenteren, zoals houding en oogcontact worden belicht. Uitgangspunt zijn de doelgroep en het doel waar het communicatiemiddel voor is bestemd. Net zoals in jaar 1 zal de student zich bij het structureren van zijn presentatie eerst goed moeten bezinnen en zich moeten richten op de ontvanger van de boodschap. Kortom: weet aan wie je iets overbrengt en pas je boodschap daar bij aan ... whether in Dutch or English!

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Instituut voor Communicatie, Media & IT