Vak: Professionele Vaardigheden 7: Interactie credits: 3

Vakcode
COVB18CSC3
Naam
Professionele Vaardigheden 7: Interactie
Studiejaar
2020-2021
ECTS credits
3
Taal
Nederlands
Coördinator
R.A. Dam
Werkvormen
  • Opdracht
  • Practicum / Training
Toetsen
  • Adviesvaardigheden 7 - Overige toetsing
  • Tools 7 - Overige toetsing

Leeruitkomsten

De volgende competenties worden op niveau 2 ontwikkeld:

Leeruitkomsten

1.Internationaal, intercultureel communiceren           

1.2 De student is zich bewust van verschillende (organisatie) culturen en communicatiestijlen en past zijn professionele gedrag hierop aan.

6. Creëren en realiseren 

6.1 De student creëert concepten voor mediaproducten en realiseert mediaproducten en betrekt stakeholders actief.


De bijbehorende leerdoelen zijn de volgende:

1. De junior communicatieprofessional herkent de culturele basisveronderstellingen, waarden en normen bij de stakeholders die betrokken zijn bij interculturele incidenten door toepassing van de methodes Cultural Detective, Diavers en TOPOI.
2. De junior communicatieprofessional communiceert op empatische, effectieve en gepaste wijze in een keur van interculturele contexten en interacties.

Inhoud


Vaardigheden
In dit blok staan de adviesvaardigheden in het teken van de interculture sensitieve communicatie. Omgaan met interculturele verschillen en communicatiemiddelen waarin de student laat zien rekening te kunnen houden met verschillende culturele achtergronden van gesprekspartners, komen hier aan de orde. De student leert een reeks van interculturele incidenten te analyseren en hierover op intercultureel sensitieve wijze het gesprek aan te gaan met diverse stakeholders
Tools
In dit semester gaat het erom dat de student zelf creatieve vaardigheden gaat presenteren. Aan het einde dit blok heeft de student 4 concepten ontwikkeld en gepresenteerd. In blok 2.4 wertk de student deze verder uit. Al het werk van de student komt samen in één online portfolio, gemaakt in Wordpress. 

 

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Instituut voor Communicatie, Media & IT