Vak: Professionele Vaardigheden 4: Netwerken credits: 3

Vakcode
COVP18OOB3
Naam
Professionele Vaardigheden 4: Netwerken
Studiejaar
2020-2021
ECTS credits
3
Taal
Nederlands
Coördinator
J.M.A. van Leeuwen
Werkvormen
  • Opdracht
  • Practicum / Training
Toetsen
  • Adviesvaardigheden 4 - Overige toetsing
  • Tools 4 - Overige toetsing

Leeruitkomsten

De volgende competenties worden op niveau 1 ontwikkeld:
Adviesvaardigheden en Tool 4:
3.      Concept & creatie 6.      Werkt een (creatief) concept uit dat aansluit bij de wensen van de (internationale) doelgroep en/of de doelstellingen van de organisatie. 
5.      Overtuiging & draagvlak 11.      Communiceert zowel mondeling als schriftelijk correct, doelgroepgericht, zakelijk en beknopt en creëert hiermee draagvlak (commitment).

Inhoud

Voor het organiseren van een congres heeft de student zakelijke correspondentie nodig. Hij moet bijvoorbeeld bellen of e-mailen met communicatieprofessionals. In deze onderwijseenheid leert hij -voortbordurend op periode 1, 2 en 3- hoe hij zakelijke teksten moet formuleren: wat schrijf ik nou eigenlijk, en hoe komt dat over? We nemen kleine teksten onder de loep en we kijken naar verschillende wijzen waarop zakelijke correspondentie kan verlopen.
 
Verder leert de student hoe hij op professionele wijze in duo's presenteert, hoe hij een effectieve mediapresentatie geeft en met welke aspecten van gespreksvoering hij tijdens zo’n presentatie rekening moet houden. Ook leert de student een blog te schrijven.

Bij het onderdeel Tools leert de student een grafisch CV te maken en ingewikkelde onderzoekresultaten visueel vorm te geven.

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Instituut voor Communicatie, Media & IT