Vak: Stage credits: 30

Vakcode
FCVH18STG1C
Naam
Stage
Studiejaar
2020-2021
ECTS credits
30
Taal
Nederlands
Coördinator
R. Beijert
Werkvormen
  • Individueel
  • Intervisie
  • Practicum / Training
Toetsen
  • Stage - Overige toetsing

Leeruitkomsten

4. De student demonstreert persoonlijk leiderschap en een professioneel kritische houding bij het handelen binnen de werksituatie in een financieel economische context, rekening houdend met verschillende belangen. Hij handelt volgens beroepscodes en ethische en maatschappelijke (duurzame) normen en waarden. 
5. De student toont o.g.v. specifieke vaardigheden en kennis een professioneel ondernemende houding binnen een financieel economische context. 
6. De student werkt samen in een multi- en interdisciplinaire financieel economische context gericht op kwaliteitsverbetering van het eindresultaat. 


Om dit te kunnen aantonen werkt de student tijdens de stage aan minimaal twee van onderstaande leeruitkomsten, niveau 3, Finance &  Control: 
• De student faciliteert inzicht in de externe omgeving van een organisatie en geeft advies aan het (lijn) management met als doel het nemen van de juiste beslissingen voor een organisatie (Strategic management). 
• De student levert een bijdrage aan het ontwerpen van een management control systeem van een organisatie, gericht op sturing, beheersing en monitoring van een organisatie, zodanig dat de strategische doelen bereikt worden (Performance management). 
• De student selecteert geschikte analysemethodes gericht op het nemen van de juiste beslissingen voor een organisatie en past deze toe (Performance management). 
• De student adviseert over de inrichting van de informatievoorziening en bedrijfsprocessen gericht op het managen van risico’s in een organisatie (Governance, Risk, Compliance). 
• De student adviseert over financiële vraagstukken, rekening houdend met fiscale aspecten en financiële risico’s (Finance, Operations en Reporting). 
• De student adviseert over de optimale inrichting van informatievoorziening en bedrijfsprocessen, gericht op de effectiviteit en efficiëntie van een organisatie (Finance, Operations en Reporting). 
• De student stelt externe verantwoordingsoverzichten op en analyseert deze, rekening houdend met richtlijnen en wet- en regelgeving (Finance, Operations en Reporting).

Inhoud

In het tweede semester van het derde jaar van de opleiding Finance & Control is de stage opgenomen in het curriculum. In dit studieonderdeel werk je in de beroepspraktijk aan je professionele vaardigheden (FEM-brede leeruitkomsten) en de beroepscontext die behoort bij de opleiding F&C. Ook wordt er gewerkt aan de eigen leerdoelen. 
 
De stage wordt individueel uitgevoerd onder begeleiding van je docentbegeleider en je praktijkbegeleider uit de beroepspraktijk. 
 
Gedurende de stage werk je aan opdrachten, neem je deel aan groepsintervisies en stel je een portfolio samen. Het eindverslag waarin je de werkzaamheden toelicht en het behalen van de generieke leeruitkomsten onderbouwt dient met een voldoende beoordeeld te worden. In dit portfolio lever je bewijzen dat je voldoet aan de FEM-brede leeruitkomsten (professionele vaardigheden). Daarnaast reflecteer je op de ervaringen die je tijdens de stage hebt opgedaan. Het portfolio is input voor het feedforwardgesprek wat na afloop van de stage met je SLB-er wordt gevoerd. De praktijkbegeleider geeft een oordeel over de gemaakte beroepsproducten of uitgevoerde beroepstaken.
 

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • School voor Marketing Management en Financieel Economisch Management