Vak: Afstudeeropdracht credits: 30

Vakcode
FCVH19ASO1C
Naam
Afstudeeropdracht
Studiejaar
2020-2021
ECTS credits
30
Taal
Nederlands
Coördinator
K.G. Schipper
Werkvormen
  • Afstudeeropdracht
Toetsen
  • Afstudeeropdracht - Overige toetsing

Leeruitkomsten

 
  • De student ontwikkelt zijn Professionele Indentiteit (PI) door zich bewust te zijn van zijn eigen kennis, kunde en kwaliteiten in relatie tot zijn toekomstige beroep en legt daarover mondeling en schriftelijk verantwoording af. Hij weet wat hij kan en kent zijn ontwikkelpunten.
  •  
  •  
  • Student toont zijn eigen professionele identiteit door:
  • met onderzoekend vermogen zelfstandig oplossingen/ keuzes bij praktijkvragen te verantwoorden voor eigen stage/afstudeerorganisatie en stage/afstudeerteam in een financieel economische context.
  • zich te positioneren en profileren als verantwoord handelende financial m.b.t. de kwaliteit van zijn eigen werk en m.b.t. de maatschappij, de eigen stage/afstudeerorganisatie en het eigen stage/afstudeerteam.
  • professioneel vakmanschap te tonen binnen de eigen stage/afstudeerorganisatie en het eigen stage/afstudeerteam. Dit doet hij door het tonen van en te reflecteren op eigen kennis en kunde, zelfsturing, multidisciplinair samenwerken en een ondernemende houding.
  • visie te tonen op eigen rol/ toegevoegde waarde voor de maatschappij, de  eigen stage/afstudeerorganisatie en het eigen stage/afstudeerteam. Dit doet hij door visie te tonen op eigen beroepskennis en -kunde en op de rol van startbekwaam financieel professional.

Inhoud

 
 

.
Inhoud
Onderzoeksopdracht:
De student toont onderzoekend vermogen door zelfstandig een onderzoek uit te voeren, waaruit blijkt dat de student aan alle beoordelingscriteria uit het beoordelingsprotocol voldoet. Het onderzoek resulteert in een onderzoeksrapport met een beroepsproduct voor een opdrachtgever waarbij de problematiek op de inhoudelijke werkgebieden van de opleiding ligt. 
 
De student past hierbij verschillende onderzoekstechnieken toe.
 
 
  
Assessment Professionele Identiteit
De student schrijft zijn ‘startverhaal’ als beginnend financieel professional met bijbehorende bewijzen als input op het eindassessment. De student neemt deel aan een assessment over zijn professionele identiteit. De student toont aan hoe hij als startend financieel professional verantwoord handelt en dat hij over professioneel vakmanschap beschikt. Bovenstaande elementen zijn vervolgens onderwerp van gesprek in het assessment. Daarnaast wordt de student bevraagd op het door hem uitgevoerde onderzoek waarbij gemaakte keuzes, onderbouwing en verantwoording en kwaliteit van de adviezen onderwerpen zijn die aan bod komen.
 
 
 

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • School voor Marketing Management en Financieel Economisch Management