Vak: Studieloopbaanbegeleiding 2 credits: 1

Vakcode
FMDP18SERSLB
Naam
Studieloopbaanbegeleiding 2
Studiejaar
2020-2021
ECTS credits
1
Taal
Nederlands
Coördinator
T.A. Raatjes
Werkvormen
  • Werkcollege
Toetsen
  • Studieloopbaanbegeleiding 2 - Opdracht

Leeruitkomsten

Hoofd leeruitkomst

Maakt keuzes en plannen voor het vervolg van de studie en reflecteert op de studievoortgang
 
De student
  • vergelijkt de mogelijkheden voor de invulling van de het tweede studiejaar (stage / minor / major VT)
  • kiest en verantwoordt de invulling van het tweede studiejaar;
  • past de persoonlijke leerdoelen aan o.b.v. nieuwe informatie over het eigen functioneren en zet deze om in een concreet plan (POP)
  • reflecteert a.d.h.v. een voorgeschreven model op de voortgang die in het studiejaar heeft plaatsgevonden.
  • Behaalt een voldoende resultaat voor de Taaltoets Engels

Inhoud

Tijdens het eerste schooljaar, waarbinnen SLB1 en SLB2 valt, is de deeltijdstudent bezig met het opstellen van het portfolio. Aandachtspunten in dat portfolio zijn o.a. motivatie/keuze opleiding FM, functiebeschrijving, functieomschrijving, relevante werkervaring. Tevens wordt er gekeken naar de competenties en leeruitkomsten van FM en reflecteert de student op zijn of haar persoonlijke ontwikkeling binnen de FM competenties.
Behaalt een voldoende resultaat op de Taaltoetsen Nederlands en Engels.
Deeltijdstudenten die voldoende werkervaring hebben opgedaan en daarmee in aanmerking komen voor een vrijstelling voor de managementstage dienen deze aanvraag in periode 2 bij de examencommissie te hebben ingediend en voor de maand mei te hebben afgerond (i.v.m. studieplanning jaar 2).
Oriëntatie op de studieroute van het tweede schooljaar m.b.t. stage, inkoopsemester of vrije ruimte (minor). Inschrijven op (keuze) onderwijs en (her-)tentamens in Osiris en Blackbaord coursessen.

De gesprekspartner vanuit FM is de studieloopbaanbegeleider (SLB’er). De rode draad door de vier studiejaren heen zijn de gesprekken met de SLB’er. De rol van de SLB’er is die van coach, consulent, contactpersoon en contractpartner namens de opleiding. Indien nodig maakt de student individuele afspraken met zijn/haar SLB’er over te ondernemen activiteiten die toegesneden zijn op de persoonlijke situatie.
 
 

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Institute of Future Environments