Vak: Project Serviceconcept credits: 4

Vakcode
FMVP18SERCON
Naam
Project Serviceconcept
Studiejaar
2020-2021
ECTS credits
4
Taal
Nederlands
Coördinator
J.H. Bolhuis
Werkvormen
  • Projectonderwijs
Toetsen
  • Project Serviceconcept - Overige toetsing

Leeruitkomsten

Hoofdleeruitkomst

De student ontwikkelt en rapporteert, op basis van een gegeven casus, beleid voor zowel nieuwe als bestaande facilitaire diensten waarbij rekening wordt gehouden met recente ontwikkelingen en de behoefte van de organisatie en klanten

De student
  • Beschrijft actuele ontwikkelingen met betrekking tot facilitaire services (catering, schoonmaak, receptiediensten, beveiliging e.d.) en past deze toe in een casus.
  • Schat klantwensen in van verschillende klantgroepen en kan daarbij het facilitaire beleid aanpassen op externe ontwikkelingen en klantwensen.
  • Analyseert mogelijke verbeteringen van een organisatieonderdeel op een bedrijfskundige wijze.
  • Benoemt de voor en nadelen van inbesteding en uitbesteding. 
  • Berekent totale schoonmaakkosten en cateringkosten en de integrale kostprijs.
  • Verwerft inzicht in de juridische aspecten van facilitaire services en past deze toe in de casus. 
  • Beschrijft hoe met verschillende doelgroepen wordt gecommuniceerd en houdt daarbij rekening met multiculturele aspecten.

Inhoud

Op basis van een gegeven casus ontwikkelt de student beleid voor zowel nieuwe als bestaande facilitaire diensten waarbij rekening wordt gehouden met recente ontwikkelingen en de behoefte van de organisatie en klanten.De projectopdracht wordt in groepsverband uitgevoerd. Een coach ondersteunt de groept wekelijks bij het uitvoeren van het project. Daarnaast ontvangt de student kennis en ondersteuning over facilitaire services tijdens Catering en Schoonmaak hoorcolleges en trainingen voor  Financieel Management en Schoonmaak calculatie. 

School(s)

  • Institute of Future Environments