Vak: Beroepsvaardigheden 4 credits: 1

Vakcode
MEVH2BVH4
Naam
Beroepsvaardigheden 4
Studiejaar
2020-2021
ECTS credits
1
Taal
Nederlands
Coördinator
CONVERSIE
Werkvormen
  • Zelfstudie
Toetsen
  • Beroepsvaardigh 4 - Opdracht

Leeruitkomsten

1. De student kan samenwerkingscontacten aangaan buiten het reguliere onderwijsprogramma, gericht op het behalen van eigen doelstellingen. De student kan relaties binnen en buiten de eigen organisatie aangaan voor het ontwikkelen van eigen doelstellingen.
2. De student levert een maatschappelijke bijdrage door activiteiten te ontplooien die gerelateerd zijn aan de een of meerdere programma leeruitkomsten van de opleiding BKM.
 
3. De student ontwikkelt een maatschappelijk bewust zijn door een actieve bijdrage te leveren aan maatschappelijke organisaties of aan de opleiding.
 
4. De student ontwikkelt zijn creativiteit, leiderschap, adviseurschap, ondernemerschap en Bildung door een actieve bijdrage te leveren aan maatschappelijke organisaties of aan de opleiding BKM

PLU's:
PLU8: De BKM’er neemt initiatief, toont persoonlijk leiderschap en ethisch besef in het professioneel handelen en ontwikkelt en onderhoudt een professioneel netwerk.
PLU9: De BKM’er stuurt de eigen persoonlijke ontwikkeling vanuit een lerende opstelling en een onderzoekende, ondernemende en nieuwsgierige houding en structureert en voert zijn werk uit via de PDCA-cyclus.

Inhoud

In het programma Professionele Ontwikkeling in de hoofdfase van Bedrijfskunde is o.a. ruimte gemaakt voor de student om zelf zijn eigen programma samen te stellen in de vorm van één praktijkstudiepunt. Het doel hiervan is dat de student zijn eigen persoonlijke ontwikkeling bepaalt binnen of buiten de opleiding in de vorm van onbetaalde activiteiten, waarin hij zich maatschappelijk oriënteert. Het is tevens een stimulans om te participeren in de maatschappij en/of binnen de opleiding. Dit past goed binnen het competentiegericht onderwijs, waar het leren in de praktijk centraal staat. De student kan zijn kennis, vaardigheden en houding ontwikkelen buiten het reguliere onderwijsprogramma. Het houdt in dat de student in de hoofdfase voor 28 klokuren onbetaalde activiteiten verricht, die in verband staan met maatschappelijke oriëntatie, de opleiding of het werkveld.
Bijzonderheden:
Het studiepunt is gesitueerd in blok 3.1/3.2, maar het kan gedurende de hele hoofdfase behaald worden. Het dient echter wel vóór aanvang van de Afstudeerstage behaald te zijn.

PLU9: De BKM’er stuurt de eigen persoonlijke ontwikkeling vanuit een lerende opstelling en een onderzoekende, ondernemende en nieuwsgierige houding en structureert en voert zijn werk uit via de PDCA-cyclus.
 

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Instituut voor Bedrijfskunde