Vak: Spaans 3 credits: 3

Vakcode
MMVB16SPA3
Naam
Spaans 3
Studiejaar
2020-2021
ECTS credits
3
Taal
Nederlands
Coördinator
B.H. Martens-Pras
Werkvormen
  • Practicum / Training
Toetsen
  • Spaans 3 - Schriftelijk, organisatie tentamenbureau

Leeruitkomsten

Competenties:
  • Innoveren: initieert nieuwe ideeën, realiseert op creatieve wijze vernieuwingen en benut daarbij de mogelijkheden op het gebied van technologie.
  • Waardecreatie: creëert duurzame en commerciële waarde gericht op de wensen en behoeften van klanten en overige stakeholders. Hij doet dat op basis van ontwikkelingen in de (inter)nationale omgeving.
  • Resultaatgericht handelen: toont verantwoordelijkheid en doorzettingsvermogen en neemt besluiten om de beoogde resultaten te bereiken. Hij past zich daarbij gemakkelijk aan veranderende omstandigheden aan en durft risico’s te nemen.
  • Leiderschap: straalt passie en beleving uit, pakt de regie in teamverband en mobiliseert anderen vanuit de waarden en de cultuur van de onderneming.
  • Managen & Organiseren: geeft vorm en inhoud aan de bedrijfsvoering en zet hierbij de klant centraal.
  • Samenwerken & Netwerken: levert in groepsverband een actieve en inhoudelijk bijdrage aan de beoogde resultaten en het groepsproces. Hij bouwt een netwerk van relaties op.
  • Onderzoekend vermogen: toont in zijn werkwijze een nieuwsgierige en kritische houding. Hij hanteert een passende onderzoeksaanpak die resulteert in bruikbare resultaten.
  • Analytisch vermogen: analyseert situaties en data op systematische wijze. Hij stuurt op prestatie-indicatoren.
  • Lerend vermogen: ontwikkelt zichzelf persoonlijk en professioneel door visie, reflectie en feedback.
  • Communiceren: communiceert overtuigend en kan dit in tenminste één vreemde taal. Hij benut op effectieve wijze diverse communicatiemiddelen afgestemd op de doelgroep.
Leeruitkomsten:
De student kan:
  • De grammatica van de hoofdstukken 7, 8 en 9 van Aula Internacional 1 toepassen in oefeningen en opdrachten;
  • Het vocabulaire van de hoofdstukken 7, 8 en 9 van Aula Internacional 1 toepassen in oefeningen en opdrachten;
  • Bestellen in bars en restaurants, informatie vragen over eten, praten over gastronomische gewoonten;
  • Een wijk/dorp/stad en de faciliteiten daar wijk beschrijven, de weg vragen en de wegwijzen;
  • Dorpen, wijken en steden beschrijven;
  • Beschrijven wat je het leukst vind aan een plaats;
  • De weg vragen en de weg wijzen;
  • Voorkeur aangeven;
  • Gebeurtenissen in het verleden opeenvolgend beschrijven;
  • Beschrijven over welke vaardigheden je beschikt;
  • Positieve en negatieve eigenschappen in personen beschrijven.

Inhoud

Niveau:
Verdiepend (A2)
Inhoud:
Aula Internacional 1: Unidad 7, 8, 9
 
De volgende thema’s komen aan bod:
  • Bestellen in bars en restaurants, informatie vragen over eten, praten over gastronomische gewoonten
  • Plaatsen beschrijven
  • De weg wijzen en de weg vragen
  • Beschrijven wat je het leukst vind aan een plaats
  • De weg vragen en de weg wijzen
  • Voorkeur aangeven
  • Gebeurtenissen in het verleden beschrijven
  • Beschrijven over welke vaardigheden je beschikt
  • Positieve en negatieve eigenschappen in personen beschrijven
Grammatica:
Se-constructies, poner/traer, persoonlijk voornaamwoord als lijdend voorwerp, de voltooid tegenwoordige tijd, saber en poder, regelmatige en onregelmatige werkwoorden in de tegenwoordige tijd, hoeveelheidswoorden ningún, poco, algún, voorzetsels a, en, al lado de, lejos, cerca, ser/estar, gustar/encantar/preferir, de gerundio, condicional, gebruik voltooide tijd in combinatie met ya/todavía no en in combinatie met frequentiewoorden als muchas veces, nunca, alguna vez, varias veces
 
Studiemateriaal:
Voor de meest recente informatie zie de boekenlijst op intranet: Hanze.nl/ORM of de blackboard course.

Instapvoorwaarden:
Spaans 1, Spaans 2 en Spaans 3 gevolgd hebben.

Bijzonderheden:
Wekelijks 3 uur practicum, eerst 1 uur en vervolgens een blokuur.
 
Schriftelijk tentamen over de hoofdstukken 7, 8, 9 van Aula 1 met bijbehorende grammatica
 
Je dient in 80% van de lessen voorbereid en actief deel te nemen. Als je minder dan 80% goed voorbereid aanwezig bent geweest, dan word je uitgesloten van de eerste kans voor het schriftelijk.
 

School(s)

  • School voor Marketing Management en Financieel Economisch Management