Vak: Spaans 4 credits: 3

Vakcode
MMVB16SPA4
Naam
Spaans 4
Studiejaar
2020-2021
ECTS credits
3
Taal
Nederlands
Coördinator
B.H. Martens-Pras
Werkvormen
  • Practicum / Training
Toetsen
  • Spaans 4 - Overige toetsing

Leeruitkomsten

Competenties:
  • Innoveren: initieert nieuwe ideeën, realiseert op creatieve wijze vernieuwingen en benut daarbij de mogelijkheden op het gebied van technologie.
  • Waardecreatie: creëert duurzame en commerciële waarde gericht op de wensen en behoeften van klanten en overige stakeholders. Hij doet dat op basis van ontwikkelingen in de (inter)nationale omgeving.
  • Resultaatgericht handelen: toont verantwoordelijkheid en doorzettingsvermogen en neemt besluiten om de beoogde resultaten te bereiken. Hij past zich daarbij gemakkelijk aan veranderende omstandigheden aan en durft risico’s te nemen.
  • Leiderschap: straalt passie en beleving uit, pakt de regie in teamverband en mobiliseert anderen vanuit de waarden en de cultuur van de onderneming.
  • Managen & Organiseren: geeft vorm en inhoud aan de bedrijfsvoering en zet hierbij de klant centraal.
  • Samenwerken & Netwerken: levert in groepsverband een actieve en inhoudelijk bijdrage aan de beoogde resultaten en het groepsproces. Hij bouwt een netwerk van relaties op.
  • Onderzoekend vermogen: toont in zijn werkwijze een nieuwsgierige en kritische houding. Hij hanteert een passende onderzoeksaanpak die resulteert in bruikbare resultaten.
  • Analytisch vermogen: analyseert situaties en data op systematische wijze. Hij stuurt op prestatie-indicatoren.
  • Lerend vermogen: ontwikkelt zichzelf persoonlijk en professioneel door visie, reflectie en feedback.
  • Communiceren: communiceert overtuigend en kan dit in tenminste één vreemde taal. Hij benut op effectieve wijze diverse communicatiemiddelen afgestemd op de doelgroep.
Leeruitkomsten:
De student kan:
  • de grammatica en de vocabulaire van hoofdstuk 7 van Aula internacional 1 en van hoofdstuk 6 van Aula Internacional 2 toepassen in een presentatie;
  • uitleggen hoe je een gerecht bereidt;
  • een maaltijd voorbereiden en smaken en eetgewoontes aangeven;
  • praten over hoe een maaltijd voor te bereiden, over de oorsprong van een gerecht;
  • in een restaurant communiceren met ober, eten bestellen en praten over gerechten en bereidingswijze;
  • zich verdiepen in en praten over historische en culturele context van Spaanse en Latijns Amerikaanse gastronomie.
 

Inhoud

Niveau:
Verdiepend (A2)

Inhoud:
Aula Internacional 1: Unidad 7, Aula Internacional 2: Unidad 6
 
De volgende thema’s komen aan bod:
 
  • voedingsmiddelen, recepten, maten en gewichten
  • uiteten in restaurant
Grammatica:
Se-constructies, poner en traer, persoonlijke voornaamwoorden als lijdenvoorwerp

Studiemateriaal:
Voor de meest recente informatie zie de boekenlijst op intranet: Hanze.nl/ORM of de blackboard course.

Instapvoorwaarden
Spaans 1 en 2 gevolgd hebben

Kosten:
Zie de boekenlijst op de intranet pagina van je opleiding onder Praktische Zaken.
 
Bijzonderheden:
Wekelijks 3 uur practicum, eerst 1 uur en vervolgens een blokuur.
 
Presentatie over een Spaanse, zelf bereide, maaltijd met uitleg over bereidingswijze, oorsprong, culturele en hostoriche context, smaken en eetgewoontes.
 
Je dient in 80% van de lessen voorbereid en actief deel te nemen. Als je minder dan 80% goed voorbereid aanwezig bent geweest, dan word je uitgesloten van de eerste kans voor de presentatie.
 
Onvoldoendes voor de presentatie kunnen 1 keer worden herkanst in hetzelfde studiejaar.
 

School(s)

  • School voor Marketing Management en Financieel Economisch Management