Vak: Afstudeerstage credits: 10

Vakcode
MRVH6AST
Naam
Afstudeerstage
Studiejaar
2020-2021
ECTS credits
10
Taal
Nederlands
Coördinator
CONVERSIE
Werkvormen
  • Stage internationaal
  • Stage, werk
Toetsen
  • Afstudeerstage - Overige toetsing

Leeruitkomsten

AS 1
Door toepassing van netwerkprincipes is de student in staat zelfstandig en onder eigen verantwoordelijkheid een afstudeeropdracht te verwerven naar aanleiding van een actueel, complex bedrijfskundig probleem in een organisatie.
 
AS 2
De student past tijdens de afstudeeropdracht op de juiste, professionele wijze effectief beroepsvaardigheden toe: planmatig werken, samenwerken, onderzoek doen, problemen oplossen, schriftelijk rapporteren, adviseren en overtuigend mondeling presenteren.
 
AS 3
De student laat een professionele beroepshouding zien, passend bij de afstudeerstage en -opdracht: dienstverlenend en klantgericht, handelend volgens professionele waarden en normen, proactief en zelfsturend, onderzoekend en kritisch. De student beschikt over organisatiesensitiviteit en omgevingsbewustzijn
 
AS 4
De student is reflectief en lerend, gericht op de eigen ontwikkeling. Het betreft hier professioneel gedrag/professioneel handelen op alle werkterreinen, ook nieuwe, en het beïnvloeden van gedrag en professioneel handelen van collega’s t.b.v. teameffectiviteit. De student is zich bewust van de eigen ontwikkelingsbehoeften, past leervermogen toe op nieuwe situaties, toetst voortdurend en op allerlei manieren het eigen handelen en zoekt naar nieuwe situaties om het eigen handelingsrepertoire te vergroten

PLU's:
PLU1: De BKM’er identificeert organisatievraagstukken, analyseert, ontwerpt, implementeert en evalueert bedrijfsprocessen, verbetert en vernieuwt deze processen door oplossingen voor problemen aan te dragen en hanteert bij al deze activiteiten een integrale, ethische en maatschappelijk verantwoorde aanpak.
PLU2: De BKM’er maakt gebruik van gangbare methoden en technieken van praktijkgericht onderzoek, verantwoordt de eigen handelswijze en resultaten op een bedrijfskundig relevante en adequate manier aan de interne en externe stakeholders van de organisatie en relateert deze aan de doelstellingen van de organisatie.
PLU6: De BKM’er initieert en begeleidt vanuit een integrale en op draagvlak gerichte aanpak veranderingsprocessen binnen organisaties en evalueert ingezette interventies op hun effectiviteit voor de organisatie.
PLU7: De BKM’er organiseert en regisseert de samenwerking tussen mensen in organisaties met oog voor de toegevoegde waarde van mensen in organisaties, houdt daarbij rekening met maatschappelijke, culturele en morele verschillen en overbrugt belangentegenstellingen.
PLU8: De BKM’er neemt initiatief, toont persoonlijk leiderschap en ethisch besef in het professioneel handelen en ontwikkelt en onderhoudt een professioneel netwerk.
PLU9: De BKM’er stuurt de eigen persoonlijke ontwikkeling vanuit een lerende opstelling en een onderzoekende, ondernemende en nieuwsgierige houding en structureert en voert zijn werk uit via de PDCA-cyclus.
PLU10: De BKM’er communiceert effectief in het Nederlands en Engels, zowel schriftelijk als mondeling, met professionals vanuit verschillende disciplines en achtergronden.
 

Inhoud

De afstudeerfase van de studie BKM bereidt de student als laatste onderdeel van de studie voor op de beroepspraktijk. Hij oriënteert zich via de afstudeerstage en de afstudeeropdracht op het toekomstig beroepenveld en bereidt zich voor om te functioneren als beginnend beroepsbeoefenaar. De student realiseert daarnaast een aantal zelf geformuleerde persoonlijke doelstellingen. In de stage en de afstudeeropdracht past hij de in de opleiding verworven kennis, inzichten en vaardigheden toe in de praktijk.
 
De student legt in de afstudeerfase de laatste hand aan het verwerven van de BK-competenties. Het onderwerp van de stage en de afstudeeropdracht sluit aan bij het bedrijfskundige karakter van de opleiding en ligt op hbo-niveau. In de afstudeerstage voert de student activiteiten uit die horen bij het niveau van een beginnend beroepsbeoefenaar. Hij participeert na een korte inwerkperiode in een (afdeling van een) stageorganisatie. Daar ervaart hij welke “grotere” vraagstukken er binnen het bedrijf spelen. De afstudeeropdracht gaat over een dergelijk vraagstuk.
 

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Instituut voor Bedrijfskunde