Vak: Advisering credits: 2

Vakcode
MRVH7ADV
Naam
Advisering
Studiejaar
2020-2021
ECTS credits
2
Taal
Nederlands
Coördinator
CONVERSIE
Werkvormen
  • Onderwijs
Toetsen
  • Advisering - Opdracht

Leeruitkomsten


Leeruitkomst 1: De student past actief de geleerde gespreksvaardigheden t.b.v. het intakegesprek  toe in de klas. De student voert in de training intakegesprekken volgens een vastgestelde structuur.
Leeruitkomst 2: De student beschrijft 3 belangrijke punten van een adviestraject n.a.v. een zelf gezocht artikel.
Leeruitkomst 3: De student interviewt een adviseur uit het bedrijfsleven en een gastdocent en reflecteert op een creatieve zelfgekozen manier, n.a.v. de inhoud.
Leeruitkomst 4: De student kan reflecteren op gevoerde intakegesprekken en past de nieuwe inzichten toe op zijn/haar handelen door ten minste drie concrete ontwikkelpunten te formuleren en te motiveren.
Leeruitkomst 5: De student kan de juiste informatie vinden over de branche en kan een gestructureerd intakegesprek uitvoeren en daarop reflecteren en leerdoelen benoemen.
Leeruitkomst 6: De student kan omgang met weerstand.

Inhoud

In deze training concentreren we ons op het intakegesprek, de basis in elk adviestraject. We gaan uit van de  bedrijfskundige adviseur als intern en extern adviseur. Belangrijk is dat de adviseur een goede adviesrelatie ontwikkelt met de klant en afhankelijk van probleem en opstelling van de klant een adviesstijl en acceptatiestijl kiest die passend zijn. Behalve zijn relationele en gespreksvaardigheden zet de adviseur ook zijn vakinhoudelijke expertise in.
 

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Instituut voor Bedrijfskunde