Vak: Bedrijfseconomie 5 credits: 2

Vakcode
MRVH7BEC5
Naam
Bedrijfseconomie 5
Studiejaar
2020-2021
ECTS credits
2
Taal
Nederlands
Coördinator
CONVERSIE
Werkvormen
  • Onderwijs
Toetsen
  • Bedrijfseconomie 5 - Opdracht

Leeruitkomsten

PLU3

LU1: De student kent en begrijpt de grondbeginselen op het gebied van  bedrijfseconomische (BE) concepten, modellen en methoden en kan deze toepassen op een realistische casus.
 
LU2: De student kan de uitkomsten van een investeringsanalyse m.b.t. een realistische casus interpreteren en komt tot een onderbouwde aanbeveling t.a.v. investering en financiering, binnen een bedrijfskundige context.
 

Inhoud

Het onderdeel Bedrijfseconomie 5 (BEC5) heeft als belangrijk aandachtsgebied het economisch handelen binnen organisaties. Tijdens blok 2.4 zullen de studenten opgedane kennis, inzichten en beoefende toepassingen uit de voorgaande modules BEC inzetten en gebruiken in deze BEC-eindopdracht. Binnen deze BEC-eindopdracht staan de fasen Analyse en Ontwerp centraal. De studenten zullen worden uitgedaagd om een eigen advies te schrijven en te verdedigen op het gebied van de Investerings- en Financieringsbeslissingen die de organisatie YACHTDIVISION moet nemen om succesvol een nieuw product (een nieuw te ontwerpen en te produceren luxe jacht) op de markt te kunnen brengen.
 

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Instituut voor Bedrijfskunde