Vak: Integraal Product 1B credits: 2

Vakcode
MRVH7IPD1B
Naam
Integraal Product 1B
Studiejaar
2020-2021
ECTS credits
2
Taal
Nederlands
Coördinator
G.D. Soepenberg
Werkvormen
  • Opdracht
Toetsen
  • Integraal Product 1 - Opdracht

Leeruitkomsten

Leeruitkomsten:
Het vak IP-B draagt bij aan de onderstaande PLU’s.
 
PLU1: De BKM’er identificeert organisatievraagstukken, analyseert, ontwerpt, implementeert en evalueert bedrijfsprocessen, verbetert en vernieuwt deze processen door oplossingen voor problemen aan te dragen en hanteert bij al deze activiteiten een integrale, ethische en maatschappelijk verantwoorde aanpak.
PLU2: De BKM’er maakt gebruik van gangbare methoden en technieken van praktijkgericht onderzoek, verantwoordt de eigen handelswijze en resultaten op een bedrijfskundig relevante en adequate manier aan de interne en externe stakeholders van de organisatie en relateert deze aan de doelstellingen van de organisatie.
PLU10: De BKM’er communiceert effectief in het Nederlands en Engels, zowel schriftelijk als mondeling, met professionals vanuit verschillende disciplines en achtergronden.
 
Leeruitkomsten voor het vak
1.     De student kan in groepsverband processen herkennen: soorten kunnen benoemen, globaal in kaart kunnen brengen, processen afbakenen.
2.     De student kan in groepsverband processen analyseren: prestaties van processen definiëren en meten, methoden om knelpunten te herkennen beschrijven en toepassen, methoden beschrijven en  toepassen om mogelijke oorzaken te achterhalen.
3.     De student kan in groepsverband processen ontwerpen: verbeterd proces ontwerpen en toetsen aan ontwerpprincipes, een verbeterd proces visualiseren (future state).
4.     De student gebruikt in groepsverband het tolmodel om de managementinformatiebehoefte en de beschikbare informatiesystemen van het projectbedrijf(sonderdeel) in kaart te brengen.
5.     De student inventariseert in groepsverband middels toegepast onderzoek de discrepanties tussen de informatiebehoefte en de informatie die door de huidige informatiesystemen van het projectbedrijf(sonderdeel) kan wordt opgeleverd.
6.     De student doet in groepsverband middels een professioneel adviesrapport aanbevelingen aan het management van zijn projectbedrijf om de discrepanties tussen informatiebehoefte en beschikbare informatie te doen afnemen.
7.     De student verdedigt mondeling (individueel) zijn bevindingen en adviezen op een professionele manier.
8.     De student maakt in groepsverband bij het uitvoeren van de opdracht gebruik van gangbare methoden en technieken van praktijkgericht onderzoek en verantwoordt de eigen handelswijze en resultaten op een bedrijfskundig relevante en adequate manier.

Inhoud

Inhoud:

In dit project werken de vakken Procesmanagement (PM), Statistiek (KT) en Management van Informatie Systemen (MIS) samen.
De bedoeling is toepassing van vakinhouden in een reële setting. Daarnaast is in dit geval ook de voorbereiding voor de O-stage (Green Belt) een doel.
De reële setting wordt bereikt door de projectgroepen hun opdrachten in bedrijven te laten uitvoeren.
De opdracht gaat uit van het TOL-model, waarbij het midden van de TOL wordt gevormd door processen. In dat midden is vanuit Procesmanagement een opdracht geformuleerd, waarbij het meten van processen (Statistiek) een rol speelt.
 
 

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Instituut voor Bedrijfskunde