Vak: Pesoonlijke effectiviteit credits: 1

Vakcode
MRVH7PEF
Naam
Pesoonlijke effectiviteit
Studiejaar
2020-2021
ECTS credits
1
Taal
Nederlands
Coördinator
CONVERSIE
Werkvormen
  • Onderwijs
Toetsen
  • Persoonlijke effectiviteit - Opdracht

Leeruitkomsten

Het studieonderdeel Persoonlijke Effectiviteit draagt bij aan de volgende PLU’s:  
PLU 8: De BKM’er neemt initiatief, toont persoonlijk leiderschap en ethisch besef in het professioneel handelen en ontwikkelt en onderhoudt een professioneel netwerk. 
PLU 9: De BKM’er stuurt de eigen persoonlijke ontwikkeling vanuit een lerende opstelling en een onderzoekende, ondernemende en nieuwsgierige houding en structureert en voert zijn werk uit via de PDCA-cyclus. 
PLU 10: De BKM’ er communiceert effectief in het Nederlands en Engels, zowel schriftelijk als mondeling, met professionals vanuit verschillende disciplines en achtergronden. 

Vanuit deze PLU’s zijn de onderstaande leeruitkomsten geformuleerd: 
  • De student heeft inzicht in zijn eigen persoonlijke ontwikkeling (bijv op basis van drijfveren, kwaliteiten, vaardigheden, ambitie, kennis en eigenschappen).   
  • De student neemt verantwoordelijkheid voor de keuzes die hij/zij maakt voor de invulling van zijn studie/loopbaan.
  • De student maakt zelfstandig en op basis van eigen inzichten keuzes voor de invulling van zijn studie/loopbaan..
  • De student weet opties af te wegen om zo tot een doordachte keuze te komen voor de invulling van studie/loopbaan. 
  • De student kan reflecteren op de gemaakte keuzes. 
  • De student kan de eigen ontwikkeling sturen door het formuleren van minimaal 1 eigen leeruitkomst voor de training Persoonlijke Effectiviteit.

Inhoud

De student is nu halverwege het tweede studiejaar. Voor de laatste twee studiejaren zal de invulling van zijn opleiding Bedrijfskunde grotendeels bij hemzelf liggen. Om een keuze te maken die het best bij de student past gaat hij in dit studieonderdeel kijken naar zichzelf. Wat zijn zijn kwaliteiten, wat vindt hij leuk en hoe zou hij de opleiding willen vervolgen? Hoe maakt de student keuzes voor het vervolg van zijn opleiding en op basis waarvan? Waar legt hij het accent in zijn Bedrijfskunde opleiding? 
Het studieonderdeel Persoonlijke Effectiviteit maakt deel uit van de Professionele vaardigheidsleerlijn. In dit vak willen wij de student keuzevaardig maken, waarbij aangesloten wordt op de visie van de leerlijn: 
De wereld om ons heen veranderd voortdurend. Dat vraagt professionals die mee kunnen bewegen en zichzelf blijven ontwikkelen. Daarom verwerven studenten van de Hanzehogeschool Groningen, Bedrijfskunde zich naast specifieke vakkennis en –kunde vaardigheden zogenaamde 21e skills.   
Als docenten Professionele Vaardigheden voelen we ons verantwoordelijk voor het trainen en begeleiden van studenten in een breed palet aan ‘skills’/vaardigheden die de student nodig heeft om zichzelf te ontwikkelen tot een nieuwsgierige, zelfbewuste, flexibele, betrokken, weerbare, ondernemende en start bekwame jonge professional die op basis van persoonlijk leiderschap de regie heeft over de eigen ontwikkeling.

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Instituut voor Bedrijfskunde