Vak: Introductie credits: 1

Vakcode
MRVP6INT
Naam
Introductie
Studiejaar
2020-2021
ECTS credits
1
Taal
Nederlands
Coördinator
A.J.J.M. Kersten
Werkvormen
  • Onderwijs
Toetsen
  • Engels - Schriftelijk, organisatie tentamenbureau
  • Introductie - Opdracht
  • Nederlands - Schriftelijk, organisatie tentamenbureau
  • Wiskunde - Computer, organisatie tentamenbureau

Leeruitkomsten

Leeruitkomsten:
De student heeft de volledige introductieweek bijgewoond en heeft daardoor voldoende kennis op het gebied van de systemen (blackboard, mijnhanze, mail, Osiris) en heeft kennis gemaakt met de klas en de SLB'er om een succesvolle start te maken met de studie BK.

Leeruitkomsten startvaardigheden Engels
  1. (schrijven ERK B1) De student kent de grammatica regels voor tijden en past ze zelf toe in eenvoudige samenhangende teksten over onderwerpen die vertrouwd of van persoonlijk belang zijn.          
  2. (schrijven ERK B1)De student past de basisregels voor vragen/ ontkenningen maken toe in eenvoudige samenhangende teksten over onderwerpen die vertrouwd of van persoonlijk belang zijn.
  3. (lezen ERK B1) De student kan de betekenis van onbekende woorden over onderwerpen die gerelateerd zijn aan zijn/haar vakgebied en interesses bepalen aan de hand van de context.      
  4. (lezen ERK B2) De student kan artikelen en verslagen lezen die betrekking hebben op eigentijdse problemen, waarbij de schrijvers een bepaalde houding of standpunt innemen.                                      
PLU10: De BKM’er communiceert effectief in het Nederlands en Engels, zowel schriftelijk als mondeling, met professionals vanuit verschillende disciplines en achtergronden.
Leeruitkomsten startvaardigheden Nederlands             
  1. De student kan de werkwoordspelling correct toepassen alsmede de spelling van bijvoeglijke naamwoorden die van werkwoorden zijn afgeleid.
  2. De student kan de overige woorden correct spellen.
  3. De student is in staat het juiste woord te kiezen en grammaticaal correcte zinnen te produceren.
  4. De student kan leestekens correct in zinnen plaatsen en kan hoofdletters juist gebruiken in zinnen.
PLU10: De BKM’er communiceert effectief in het Nederlands en Engels, zowel schriftelijk als mondeling, met professionals vanuit verschillende disciplines en achtergronden.
Leeruitkomsten startvaardigheden Wiskunde
  1. De student kan rekenen met breuken en de uitkomsten als een breuk weergeven.
  2. De student kan eenvoudige berekeningen uitvoeren aangaande (rente)percentages.
  3. De student kan vergelijkingen en ongelijkheden met één onbekende oplossen.
  4. De student kan twee vergelijkingen met twee onbekenden oplossen.
  5. De student kan werken met lineaire functies: hij kent het begrip richtingscoëfficiënt en hij kan snijpunten bepalen met de assen en met andere lineaire functies.
PLU2: De BKM’er maakt gebruik van gangbare methoden en technieken van praktijkgericht onderzoek, verantwoordt de eigen handelswijze en resultaten op een bedrijfskundig relevante en adequate manier aan de interne en externe stakeholders van de organisatie en relateert deze aan de doelstellingen van de organisatie.
 

Inhoud

Introductie:
Tijdens de introductieweek krijgen studenten de eerste twee schooldagen praktische informatie zoals de MijnHanze-instructie en de powerpoint met informatie over zaken zoals de examencommissie, de BSA, Osiris, etc. De volgende drie schooldagen zijn de studenten op introductiekamp. Wanneer de student niet in staat is geweest om naar het introductiedagen en/of het intro-kamp te gaan, maakt hij een vervangende opdracht van maximaal 28 uur, afhankelijk van wat er is gemist. De student voert meerdere opdrachten uit in de praktijk en kiest wat het beste bij hem past, na overleg met de SLB'er. De toetsen startvaardigheden Nederlands, Engels (beide in blok 1.1) en Wiskunde (blok 1.2) zijn voorwaardelijk gesteld voor de toekenning van 1 ec voor de Introductie.
 

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Instituut voor Bedrijfskunde