Vak: Integraal Product 4 credits: 3

Vakcode
MRVP6IPD4
Naam
Integraal Product 4
Studiejaar
2020-2021
ECTS credits
3
Taal
Nederlands
Coördinator
A.J.J.M. Kersten
Werkvormen
  • Onderwijs
Toetsen
  • Integraal product 4 - Opdracht

Leeruitkomsten

Leeruitkomsten:
LO 1a: student kan financiele analyse van resultatenrekening en balans maken.
LO 1b: student kan enkele relevante statistische analyses van een MTO uitvoeren in spss.
LO 1c: student kan een analyse van het management en de interne organisatie uitvoeren
LO 1d: student kan het kernprobleem benoemen, verbanden leggen tussen oorzaken en gevolgen, en de wisselwerking tussen de functionele bedrijfskundige gebieden benoemen.
LO 1e: de student kan beredeneren wat de consequenties voor de organisatie bij ongewijzigd beleid zijn.
LO 2a: de student kan alternatieve oplossingsrichtingen in de theorie vinden voor de problemen.
LO 2b: de student kan de gewenste veranderingen in primair proces, structuur en cultuur benoemen.
LO 2c: de student kan relevantie en toepasbaarheid van een corporate governance code adviseren.
LO 3: de student kan diverse (benoemde) juridische en bedrijfskundige aspecten van een arbeidsconflict benoemen en een passend advies geven.
LO 4: de student kan individueel overtuigend en onderbouwd zijn advies geven aan professionals, opdat zij dit advies overnemen.

PLU's:
PLU 1:
De BKM’er identificeert organisatievraagstukken, analyseert, ontwerpt, implementeert en evalueert bedrijfsprocessen, verbetert en vernieuwt deze processen door oplossingen voor problemen aan te dragen en hanteert bij al deze activiteiten een integrale, ethische en maatschappelijk verantwoorde aanpak.
PLU 2: De BKM’er maakt gebruik van gangbare methoden en technieken van praktijkgericht onderzoek, verantwoordt de eigen handelswijze en resultaten op een bedrijfskundig relevante en adequate manier aan de interne en externe stakeholders van de organisatie en relateert deze aan de doelstellingen van de organisatie.
PLU 3: De BKM’er identificeert en analyseert (mogelijke) strategische, operationele, juridische en financiële risico’s van een organisatie, ontwerpt en implementeert maatregelen om deze risico’s te beheersen en evalueert deze maatregelen op hun effectiviteit voor de organisatie
PLU 5: De BKM’er adviseert vanuit een ondernemende en creatieve houding strategische alternatieven en innovatieve oplossingen voor problemen van organisatie ter verbetering en vernieuwing van hun bedrijfsprocessen
PLU 7: De BKM’er organiseert en regisseert de samenwerking tussen mensen in organisaties met oog voor de toegevoegde waarde van mensen in organisaties, houdt daarbij rekening met maatschappelijke, culturele en morele verschillen en overbrugt belangentegenstellingen
PLU 10: De BKM’ er communiceert effectief in het Nederlands en Engels, zowel schriftelijk als mondeling, met professionals vanuit verschillende disciplines en achtergronden

 

Inhoud

Gedurende dit blok is de student in dienst bij de thuiszorgorganisatie HanzeZorg. Hij heeft daar een functie als manager. Omdat HanzeZorg te maken heeft met problemen is er een stuurgroep samengesteld. Deze stuurgroep bestaat uit 4, 5 of 6 managers, de studenten dus. De stuurgroep is opgericht om de Raad van Bestuur informatie te geven over de oorzaken van de geschetste organisatieproblemen. Gedurende dit blok heeft projectgroep de rol van de stuurgroep die halverwege formeel verslag uitbrengt over haar bevindingen aan de RvB in een “game”, een rollenspel en ter afronding van het project een einddiagnose indient bij de RvB.

 

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Instituut voor Bedrijfskunde