Vak: Kwantitatieve Technieken 2 (Statstiek) credits: 1

Vakcode
MRVP6KTS2
Naam
Kwantitatieve Technieken 2 (Statstiek)
Studiejaar
2020-2021
ECTS credits
1
Taal
Nederlands
Coördinator
-
Werkvormen
  • Onderwijs
Toetsen
  • Kwan Techniek 2 - - Computer, organisatie tentamenbureau

Leeruitkomsten

Leeruitkomsten:
  • De student maakt een relevante grafiek in Excel op basis van de karakteristieken van de aangeleverde data.
  • De student berekent centrummaten en spreidingsmaten in Excel op basis van de karakteristieken van de aangeleverde data.
  • De student berekent de (voorwaardelijke) kans aan de hand van een aangereikte casus en licht toe hoe deze berekening tot stand is gekomen
  • De student berekent steekproefgrootheden aan de hand van aangeleverde data.
  • De student maakt schattingen m.b.v. Excel van gemiddelde en fracties aan de hand van aangeleverde data.
PLU's:
PLU2: De BKM’er maakt gebruik van gangbare methoden en technieken van praktijkgericht onderzoek, verantwoordt de eigen handelswijze en resultaten op een bedrijfskundig relevante en adequate manier aan de interne en externe stakeholders van de organisatie en relateert deze aan de doelstellingen van de organisatie.
 

Inhoud

Vanuit dit vak wordt ook ondersteuning verleend aan het project middels opdrachten. De studiebelasting daarvan is 10 uren.Dit onderdeel biedt een inleiding in het interpreteren van kwantitatieve gegevens die door onderzoek zijn verkregen. Basale kennis en vaardigheid met Statistiek is belangrijk om op een verantwoorde manier gegevens te ordenen, samen te vatten en te analyseren om daarna verantwoorde conlusies te trekken.
In de lessen wordt geoefend met beschrijvende statistiek, kansrekening en schattingen. De verworven kennis en vaardigheden zullen in het integrale product (Project Organisatie in bedrijf) in de praktijk worden gebracht door de vragenlijst die aan het eind van blok 1.2 bij het vak Methoden en Technieken 1 is geproduceerd en die daarna is gevuld en gecontroleerd in SPSS, te verwerken en te interpreteren.

 

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Instituut voor Bedrijfskunde