Vak: Logistiek credits: 2

Vakcode
MRVP6LOG
Naam
Logistiek
Studiejaar
2020-2021
ECTS credits
2
Taal
Nederlands
Coördinator
-
Werkvormen
  • Onderwijs
Toetsen
  • Logistiek - Computer, organisatie tentamenbureau

Leeruitkomsten

Leeruitkomsten:
Aan het eind van het vak Logistiek (1.3.) kan de student:
  1. De belangrijkste kenmerken benoemen en uitleggen van inkoop-, productie-, distributie- en retourlogistiek (h1 t/m 7)
  2. Op het gebied van inkoop-, productie-, distributie- en retourlogistiek een aantal concepten toepassen aan de hand van een eenvoudige casus. Bijv. grondvormen, KOOPs, EOQ, MRP, zwaartepuntmodel en retourstromen.
PLU's:
PLU1: De BKM’er identificeert organisatievraagstukken, analyseert, ontwerpt, implementeert en evalueert bedrijfsprocessen, verbetert en vernieuwt deze processen door oplossingen voor problemen aan te dragen en hanteert bij al deze activiteiten een integrale, ethische en maatschappelijk verantwoorde aanpak.

 

Inhoud

Het vakgebied Operations en Supply Chain Management is erg belangrijk voor het behalen voor het kernvakgebied Operations bij Bedrijfskunde. Het vak Logistiek draagt hier sterk aan bij. Het is gerelateerd aan PLU 1 van de opleiding. Het vak biedt een brede inleiding op de logistiek van bedrijven als vervolg op het vak Inkoop in blok 1.2.. Na een introductie wordt uitgebreid aandacht besteed aan de 4 deelgebieden van logistiek: inkoop, productie, distributie en retourstromen. Als basis dient het boek “Basisboek Logistiek”, aangevuld met inhoudelijke video’s en internetliteratuur.


 

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Instituut voor Bedrijfskunde