Vak: Management Informatiesystemen 1 credits: 2

Vakcode
MRVP6MIS1
Naam
Management Informatiesystemen 1
Studiejaar
2020-2021
ECTS credits
2
Taal
Nederlands
Coördinator
-
Werkvormen
  • Onderwijs
Toetsen
  • MM info systemen - Computer, organisatie tentamenbureau

Leeruitkomsten

De specifieke leeruitkomsten voor MIS I luiden:
  1. De student (her)kent de basisbegrippen van de rol die informatievoorziening speelt binnen een organisatie.
  2. De student (her)kent de basisbegrippen van de techniek, benodigd voor de werking van informatiesystemen
  3. De student (her)kent verschillende, functioneel te onderscheiden informatiesystemen met hun componenten
  4. De student (her)kent de basisbegrippen met betrekking tot de kwaliteit, beveiliging en risico’s van informatiesystemen en informatievoorziening
  5. De student (her)kent de basistechnieken van procesanalyse en databaseontwerp.
De volgende leeruitkomsten worden aangestuurd vanuit MIS I, maar gerealiseerd binnen het project IP1.3 Onderneming:

6.De student tekent in groepsverband voor zijn eigen (fictieve) onderneming DFD’s met daarin te onderscheiden horizontale en verticale informatiestromen met behulp van het tekenprogramma Visio.
7.De student ontwerpt in groepsverband een eenvoudige database, die aansluit bij de informatiestromen voor zijn/haar eigen (fictieve) onderneming.
8.De student ontwerpt in groepsverband in- en uitvoer, volgens de specificaties van het functioneel ontwerp, die aansluiten bij de database voor zijn/haar eigen (fictieve) onderneming.

PLU's:
PLU1: De BKM’er identificeert organisatievraagstukken, analyseert, ontwerpt, implementeert en evalueert bedrijfsprocessen, verbetert en vernieuwt deze processen door oplossingen voor problemen aan te dragen en hanteert bij al deze activiteiten een integrale, ethische en maatschappelijk verantwoorde aanpak.
PLU5: De BKM’er adviseert vanuit een ondernemende en creatieve houding strategische alternatieven en innovatieve oplossingen voor problemen van organisaties ter verbetering en vernieuwing van hun bedrijfsprocessen.



 

Inhoud

Management Information Systems bieden organisaties informatie voor een efficiënt en effectief beheer. Het gaat hierbij om drie primaire componenten: technologie, mensen (personen, groepen en organisaties) en gegevens (informatie voor de besluitvorming). Managementinformatiesystemen worden gebruikt om de analyse en besluitvorming rondom strategische, tactische en operationele activiteiten te vergemakkelijken.

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Instituut voor Bedrijfskunde