Vak: Business Law Basic credits: 4

Vakcode
MRVP73BLW1
Naam
Business Law Basic
Studiejaar
2020-2021
ECTS credits
4
Taal
Nederlands
Coördinator
S.G. Tjemkes
Werkvormen
  • Onderwijs
Toetsen
  • Business Law Basic - Computer, organisatie tentamenbureau

Leeruitkomsten

Na succesvolle afronding van de cursus Business Law Basics kan de student de basisregels:
 
  1. van het ondernemingsrecht en het personen- en familierecht (voor zover van belang voor ondernemers) benoemen en uitleggen en eenvoudige en gestructureerde juridische casus met behulp van deze basisregels oplossen.
  2. met betrekking tot de koopovereenkomst en de eigendomsoverdracht benoemen en uitleggen en eenvoudige en gestructureerde juridische casus met behulp van deze basisregels oplossen
  3. met betrekking tot de Algemene Voorwaarden benoemen en uitleggen en eenvoudige en gestructureerde juridische casus met behulp van deze basisregels oplossen .
  4. van het aansprakelijkheidsrecht voor wat betreft onrechtmatige daad benoemen en uitleggen en eenvoudige en gestructureerde juridische casus met behulp van deze basisregels oplossen.
  5. van het aansprakelijkheidsrecht voor wat betreft productaansprakelijkheid benoemen en uitleggen en eenvoudige en gestructureerde juridische casus met behulp van deze basisregels oplossen.
  6. van het arbeidsrecht benoemen en uitleggen en eenvoudige en gestructureerde juridische casus met behulp van deze basisregels oplossen.
  7. van het intellectuele eigendomsrecht benoemen en uitleggen en eenvoudige en gestructureerde juridische casus met behulp van deze basisregels oplossen.
  8. van het mededingingsrecht, het reclamerecht en het recht met betrekking tot oneerlijke handelspraktijken benoemen en uitleggen en eenvoudige en gestructureerde juridische casus met behulp van deze basisregels oplossen.
  9. van het faillissement- en verhaalsrecht benoemen en uitleggen.

Inhoud

Tijdens de cursus Business Law Basics maakt de student kennis met het bedrijfsrecht vanuit een bedrijfskundig perspectief. Hij gaat kennis opdoen van de juridische aspecten die een rol kunnen spelen bij bedrijfskundige vraagstukken. De volgende rechtsgebieden zullen in hoofdlijnen worden behandeld: ondernemingsrecht, contractenrecht (algemeen en de koopovereenkomst  en Algemene voorwaarden in het bijzonder),goederenrecht (vwb eigendomsoverdracht), aansprakelijkheidsrecht (zowel onrechtmatige daad als productaansprakelijkheid), arbeidsrecht, intellectueel eigendomsrecht, mededingingsrecht, reclamerecht, faillissementsrecht en personen- en familierecht (voor zover van belang voor ondernemers).
 

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Instituut voor Bedrijfskunde