Vak: Business Research Skills 1 - assignment credits: 2

Vakcode
MRVP73BRS1B
Naam
Business Research Skills 1 - assignment
Studiejaar
2020-2021
ECTS credits
2
Taal
Nederlands
Coördinator
S.G. Tjemkes
Werkvormen
  • Onderwijs
Toetsen
  • Busines S 1 - assign. - Opdracht
  • Business S 1 - interview - Opdracht

Leeruitkomsten

Marktonderzoek :

1. De student kan onder begeleiding een eenvoudig onderzoek ontwerpen en uitvoeren.
2. De student kan onder begeleiding eenvoudige kwalitatieve (interview) en kwantitatieve (vragenlijst-Excel) onderzoeksgegevens verzamelen en verwerken.
3. De student is in staat om zowel schriftelijk als mondeling over een eenvoudig onderzoek te rapporteren.
4. De student kan samenwerken in een eenvoudig onderzoeksproject. Leeruitkomsten Interviewtraining
5. De student beschikt over de vaardigheden die nodig zijn voor het voorbereiden en afnemen van interviews in het kader van een onderzoek

 Interviewtraining:

1. De student beschikt over de vaardigheden die nodig zijn voor het voorbereiden en afnemen van interviews in het kader van een onderzoek.

Inhoud

Het vak BRS 1 bestaat uit de volgende onderdelen: - Bedrijfskundige onderzoeksmethoden, inclusief statistiek en Excel - Marktonderzoekopdracht - Interviewtraining Het (laten) doen van een onderzoek kan een organisatie helpen om oplossingen te vinden voor problemen of om kansen te benutten. In dit vak maakt de student kennis met theorie over hoe hij bedrijfskundig onderzoek opzet en uitvoert. Hij past deze theorie meteen toe tijdens een marktonderzoek, waarin hij in een klein team zowel kwalitatief (interview) als kwantitatief (vragenlijst) onderzoek doet naar de markt voor een specifiek product. Om dit goed te kunnen doen krijgt de student een interviewtraining en krijgt hij les in beschrijvende statistiek en Excel.

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Instituut voor Bedrijfskunde