Vak: Organisational Behaviour & HRM-assignment credits: 2

Vakcode
MRVP73ODB2B
Naam
Organisational Behaviour & HRM-assignment
Studiejaar
2020-2021
ECTS credits
2
Taal
Nederlands
Coördinator
S.G. Tjemkes
Werkvormen
  • Onderwijs
Toetsen
  • Org. B. & Hrm-assignment - Opdracht

Leeruitkomsten

1. De student kan in groepsverband op grond van theorie het HR beleid in een goed georganiseerd bedrijf in een relatief dynamische context beschrijven, beoordelen en op deelgebieden verder ontwikkelen onder beperkte begeleiding van een docent. (G5, T2, T3 niveau 1)

2. De student kan het HR beleid en de HR praktijken koppelen aan bredere thema’s uit het vakgebied OB, zoals leiderschap en cultuur, en kan hiermee verdiensten en knelpunten van het gevoerde HR beleid onder begeleiding zichtbaar maken.(G1, G2 niveau 1)

3. De student heeft zodanige kennis van en inzicht in het Nederlandse arbeidsrecht dat hij/zij complexere en deels gestructureerde arbeidsrechtelijke vraagstukken kan analyseren en oplossen. (T1, T2 niveau 1)

4. De student kan in een praktijksituatie onder beperkte begeleiding van een docent en in samenwerking met anderen een deels gestructureerd vraagstuk op HR gebied analyseren op arbeidsrechtelijke risico’s en kan kansen en naar aanleiding van deze analyse concrete arbeidsrechtelijke aanbevelingen doen ter verbetering van het HR beleid. (G1, G3, T1, T2, T3 niveau 1)

Inhoud


In de praktijkopdracht HRM wordt door studenten onder begeleiding in groepen aan een opdracht gewerkt. Het personeelsbeleid en de personeelsontwikkeling binnen een bestaand bedrijf zal onder de loep genomen worden. Allereerst wordt gevraagd om dit beleid in kaart te brengen. Wat heeft de student nodig om dat goed te kunnen doen, welke gegevens moet hij verzamelen, waar vindt hij die? Theorie over HRM zal hier gebruikt moeten worden.
Vervolgens zal dit beleid verder worden uitgediept, wordt het getoetst aan juridische kaders en wordt vanuit verschillende invalshoeken het beleid beoordeeld. Groepswerk is binnen dit vak belangrijk. De opdracht zal een groepsopdracht zijn, met een schriftelijke, individuele reflectie op de eigen werkwijze

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Instituut voor Bedrijfskunde