Vak: Organisational Behaviour & HRM - Skills credits: 1

Vakcode
MRVP73ODB2C
Naam
Organisational Behaviour & HRM - Skills
Studiejaar
2020-2021
ECTS credits
1
Taal
Nederlands
Coördinator
S.G. Tjemkes
Werkvormen
  • Onderwijs
Toetsen
  • Org. B. & HRM-Skills - Opdracht

Leeruitkomsten

Gespreksvoering

1. De student laat zien dat hij/zij een boodschap gestructureerd over kan brengen aan anderen en toetst of de boodschap wordt begrepen door samenvatten en parafraseren. (G6 niveau 2)

2. De student heeft inzicht in de verschillende soorten HRM gerelateerde gesprekken en samenwerkingsprocessen die in een bedrijfscontext plaatsvinden en laat zien dat hij de principes hiervan kan toepassen in een oefensituatie. (G6 niveau 1)

Inhoud

Bij gespreksvaardigheden oefenen studenten om de verschillende soorten gesprekken die in de HR cyclus aan de orde komen, zoals het interview, het functioneringsgesprek, het beoordelingsgesprek en het exit gesprek in organisaties op adequate manier te voeren.
Bij gespreksvaardigheden maken studenten bovendien kennis met hun eigen leerstijl. De student leert over zijn eigen communicatiestijl en de communicatiestijlen van anderen. De student werkt actief aan zijn/haar luistervaardigheden, onderkent non-verbale communicatie en handelt hiernaar. De student leert hoe er structuur aangebracht kan worden in gesprekken en de student leert gesprekken te sturen met als doel dat het beoogde resultaat op effectieve wijze wordt bereikt. En tenslotte laten studenten zien dat zij op juiste wijze kunnen reflecteren op hun eigen handelen

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Instituut voor Bedrijfskunde