Vak: Innovatiewerkplaatsen/ Flexibele projecten 3 credits: 10

Vakcode
FCVH19IWP3
Naam
Innovatiewerkplaatsen/ Flexibele projecten 3
Studiejaar
2021-2022
ECTS credits
10
Taal
Nederlands
Coördinator
M. van der Werf
Werkvormen
  • Opdracht
Toetsen
  • Analyse Jaarrekening - Overige toetsing
  • Beroepsproduct - Overige toetsing

Leeruitkomsten

  1. De student maakt twee kwalitatief voldoende beroepsproducten (een op het gebied van 'business strategy and risk' of 'business control' of ' treasury management and banking' en een op het gebied van 'financial accounting') die relevant en bruikbaar zijn voor de opdrachtgever.  Niveau 3
  2. Onderzoekend vermogen te tonen als professionele financiĆ«le beroepsbeoefenaar waarbij onder begeleiding in de beroepspraktijk  oplossingen/ keuzes worden verantwoord met een overstijgende en objectieve blik op praktijkvragen. Niveau 2
  3. Door zowel mondeling als schriftelijk effectief in het Nederlands (tussen F3 en F4)  en Engels (tussen B1 en B2)  te communiceren. De communicatie is gericht op advies en professionele meningsvorming. Niveau 2, waarbij mondeling Nederlands op niveau 3.

Inhoud

Gedurende het eerste semester van het derde studiejaar werk je aan dit studieonderdeel van 10 ect's. Je voert twee opdrachten uit voor bedrijven en organisaties. Dit kan binnen een innovatiewerkplaats (IWP). In een IWP werken beroepspraktijk en onderwijs samen aan praktijkproblemen. De opdrachten houden verband met de vakken uit blok 3.1 en 3.2. Jullie starten met een opdracht waarbij jullie op grond van een recente jaarrekening advies aan de ondernemer of het bestuur gaan uitbrengen. Het advies is gebaseerd op het werkveld op het gebied van financial accounting. Door het instituut wordt de opdracht aangeleverd.

Gelijktijdig vanaf de start van het collegejaar gaan jullie zelf op zoek naar een opdracht op het gebied van 'business strategy and risk', 'busines control' of 'treasury management and banking'. Met deze opdracht werken jullie aan jullie adviesvaardigheden en jullie onderzoeksvaardigheden.

Het doel van de flexibele projecten is om je mede door middel van praktijkopdrachten te ontwikkelen tot een young professional. Met de flexibele projecten geven we bij FEM onder andere vorm aan voor financials belangrijke items als ondernemerschap, duurzaamheid en internationalisering.

De flexibele projecten voer je uit in een vast team van twee studenten uit je klas. Jullie zijn als beginnende professionals telkens samen verantwoordelijk voor het resultaat voor de opdrachtgever. Daarnaast worden jullie bij de opdrachten begeleid en ondersteund door een coach.


 

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Instituut voor Business, Marketing en Finance