Vak: Bachelor Scriptie uitvoeringsfase credits: 14

Vakcode
MHVH4ILLBS
Naam
Bachelor Scriptie uitvoeringsfase
Studiejaar
2021-2022
ECTS credits
14
Taal
Nederlands
Coördinator
A. Douma
Werkvormen
  • Afstudeeropdracht
  • Individueel
  • Intervisie
  • Werkcollege
Toetsen
  • Bachelor Scriptie - Verslag
  • Eindgesprek - Eindgesprek

Leeruitkomsten

De student: 
1. Ontwerpt een praktijkgericht onderzoek en kiest daarbij passende instrumenten. 
2. Rapporteert schriftelijk over het zelf uitgevoerde praktijkgerichte onderzoek in de vorm van een bachelorscriptie, inclusief een Nederlandstalige samenvatting en een abstract.
3. Selecteert een passende analysemethode, past deze toe en verantwoordt deze gemaakte keuze.
4. Selecteert relevante informatie uit wetenschappelijke literatuur en andere relevante, kwalitatief goede bronnen, beoordeelt deze informatie kritisch en onderbouwt hiermee gemaakte keuzes in het onderzoeksproces.
5. Analyseert de in het praktijkgericht onderzoek verkregen resultaten en beschrijft deze objectief en feitelijk. 
6. Interpreteert en bediscussieert de resultaten, formuleert conclusies en geeft aanbevelingen.
7. Beschouwt het gehele onderzoek kritisch in relatie tot de uitvoering en vergeleken met (inter)nationale literatuur.
8. Presenteert het uitgevoerde praktijkgerichte onderzoek mondeling aan de hand van een poster of een digitale presentatie.
9. Beantwoordt kritische vragen (inhoudelijk, methodologisch en reflectief) over het door hem/haar zelf uitgevoerd praktijkgericht onderzoek.  

Competentieniveau - toepassend

Inhoud

De studenten voeren (in tweetallen) een praktijkgericht onderzoek uit, dat wordt afgerond met een scriptieverslag volgens het IMRD model en een scriptieverdediging. De hoofdstukken vallende onder de D (conclusie, discussie en aanbevelingen), de samenvatting van het scriptieverslag en de scriptieverdediging worden individueel gedaan. Het onderzoek wordt uitgevoerd naar aanleiding van een beroepsrelevante vraag of beroepsrelevant probleem. 
Er wordt gewerkt aan de hand van de volgende fasen: Oriëntatiefase (bepalen van het onderwerp), planfase (schrijven van het onderzoeksvoorstel), uitvoeringsfase (uitvoeren van het onderzoek en het schrijven van de scriptie) en de afrondingsfase (scriptieverdediging). Elke fase wordt afgesloten met één of meerdere documenten.
De student krijgt een cijfer voor het scriptieverslag en voor het scriptieverdediging  Het verslag en de verdediging bepalen samen het eindcijfer. Goede leesbaarheid en vorm en een voldoende beoordeling voor reflectie/procesverslag zijn voorwaardelijk. .

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Academie voor Gezondheidsstudies