Vak: De leidinggevende als integraal manager credits: 15

Vakcode
MILB17INTEGRAAL
Naam
De leidinggevende als integraal manager
Studiejaar
2021-2022
ECTS credits
15
Taal
Nederlands
Coördinator
M.E. van Gehlen
Werkvormen
  • Opdracht
Toetsen
  • TOETS-01 - Opdracht

Leeruitkomsten

Leeruitkomsten:
  1. De student stelt het huidige strategische profiel van de organisatie vast en bepaalt de rol van de eigen organisatie-eenheid hierin.
  2. De student maakt een interne en externe omgevingsanalyse voor de organisatie als geheel en bepaalt de rol van de eigen organisatie-eenheid hierin.
  3. De student stelt doelen voor de eigen organisatie-eenheid op, aansluitend bij het strategisch profiel en rekening houdend met de uitgevoerde analyses.
  4. De student maakt op basis van de geformuleerde doelen (zie lu 3.) een gedragen jaar(activiteiten)plan voor de eigen organisatie-eenheid.
  5. De student reflecteert op de eigen professionele ontwikkeling gerelateerd aan de inhoud van de module.
  6. De student past de opgedane kennis toe en toont een ondernemende houding om tot creatieve oplossingen te komen in een management game.

Inhoud

Tot nu toe zijn allerlei beleidsterreinen los aan bod geweest. In deze module krijg je stof aangereikt die je in staat stelt om de missie en visie van de organisatie te vertalen naar het afdelingsbeleid en om een organisatieonderdeel integraal en resultaatgericht aan te sturen. Thema’s: besturingsfilosofie, marketing, vertalen van strategisch beleid van de organisatie naar het personeelsmanagement, middelenmanagement en het management van de processen van de eigen eenheid; stellen van meetbare doelen, zodat vastgesteld kan worden of ondernomen acties het gewenste effect hebben gehad op de waardering van klanten en medewerkers en op de financiële en operationele resultaten.

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Academie voor Gezondheidsstudies