Vak: Action Learning Opdracht 8 credits: 5

Vakcode
REDH3ALO8
Naam
Action Learning Opdracht 8
Studiejaar
2021-2022
ECTS credits
5
Taal
Nederlands
Coördinator
J.O. van Diepen
Werkvormen
  • Action learning
  • Opdracht
Toetsen
  • Action Learning Opdracht 8 - Opdracht

Leeruitkomsten

Beoordelen niveau 2 
De student stelt onder begeleiding binnen een complexe maar afgebakende situatie gemotiveerd de rechtspositie van en de rechtsgevolgen voor een cliënt (persoon of organisatie) vast waarbij meerdere belangen en meerdere partijen een rol spelen:
1. De student stelt op basis van wet- en regelgeving, jurisprudentie en literatuur de rechtspositie vast van de cliënt;
2. De student herkent daarbij meerdere belangen van meerdere betrokken partijen;
3. De student motiveert de beslissing waarbij hij rekenschap geeft van de verschillen in de belangen.

Belangen behartigen niveau 2 
De student herkent, onder begeleiding, in een complexe maar afgebakende sociaaljuridische context belangen van verschillende cliënten (personen of organisaties), vertaalt die belangen in verschillende juridische standpunten en vertegenwoordigt een van de cliënten door diens belang(en) en standpunt(en) te presenteren in of buiten een juridische procedure:
1. De student herkent de verschillende belangen van betrokken partijen;
2. De student vertaalt verschillende belangen naar juridische standpunten;
3. De student zet relevante argumenten in binnen een civiele of bestuursrechtelijke procedure of een buitengerechtelijk geschil.

Inhoud

Niveau: verdiepend (2)     
Inhoud:
. Binnen deze Action Learning Opdracht staat 'Europa' centraal. In het eerste jaar heeft u een basis gelegd in de kennis van het Europese recht. In dit blok wordt u uitgedaagd om vanuit een zeer actueel thema beroepsproducten te schrijven die in een Europese context relevant zijn. De Action Learning Opdracht kent als centrale thema: 'piracy and counterfeiting'. Een ieder kent de voorbeelden van illegale software, nepkleding, dubieuze medicijnenverkoop via internet etc. etc. Veelal komen deze producten (goederen) van buiten de grenzen van de EU, maar worden ze binnen de grenzen van de EU verhandeld.
Automatisch rijzen dan vragen als: "wat doen de instellingen van de EU om de invoer van dit soort goederen te voorkomen?", "Welke middelen staan de instellingen van de EU daartoe ten dienste?", "Kan de consument bescherming vragen en zo ja, waar dan?".
Vanuit deze thematiek zal de student op zelfstandige wijze verschillende rechtsvragen moeten onderzoeken en analyseren om vervolgens een gefundeerd advies te geven of de uitkomsten ervan te vertalen naar -voor deze context- relevante beroepsproducten.
De Action Learning Opdracht bestaat uit verschillende onderdelen, waaronder juridische en communicatieve. Voorts speelt onderzoek een rol.
 

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Instituut voor Rechtenstudies