Vak: Bouwkunde 3 credits: 5

Vakcode
BVVH24BK3
Naam
Bouwkunde 3
Studiejaar
2024-2025
ECTS credits
5
Taal
Nederlands
Coördinator
W. Visser
Werkvormen
  • Hoorcollege
  • Werkcollege
  • Zelfstudie
Toetsen
  • Bouwkunde 3 - Computer, organisatie ToetsCentrum

Leeruitkomsten

LU1: Bouwtechniek -
De student benoemt, onderscheidt en analyseert de grondbeginselen van de bouwkunde en aspecten m.b.t. het ontwerp en realisatie van geschakelde en gestapelde woningbouw.

LU2: Bouwproces -
De student benoemt, onderscheidt en analyseert aspecten m.b.t. het proces van initiatief, ontwerp en realisatie in de geschakelde en gestapelde woningbouw.

LU3: Duurzaamheid en gezondheid -
De student benoemt, onderscheidt en analyseert de kernbegrippen van duurzaamheid en gezondheid in relatie tot geschakelde en gestapelde woningbouw. ​​​​​​Het betreft Energietransitie (ET), Veilig en gezonde leefomgeving (VGL), Circulaire ontwikkeling (CO) en Klimaatadaptatie (KA).

Inhoud

In het eerste semester van de hoofdfase domein Bouwkunde verbreedt en verdiept de student de kennis van de grondbeginselen van de bouwkunde verder uit ten opzichte van de propedeusefase. Daarbij komen verschillende aspecten aan de orde met betrekking tot geschakelde en gestapelde woningbouw met bijzondere aandacht voor het bouwen met beton. De theorie omvat zowel het proces als de techniek van het bouwen. De student breidt zijn kennis uit op het gebied van de thema’s duurzaamheid en gezondheid en hoe deze een integraal onderdeel van de bouwkunde zijn.

De student leert de theorie door interactieve colleges, het bestuderen van literatuur en het individueel uitwerken van oefeningen. De student ontwikkelt daarmee zowel kennis als vaardigheden die bijdragen aan toepassing in het project.
 

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Instituut voor Future Environments