Vak: Projecten Maken 2 credits: 5

Vakcode
DMVP24PRJ2
Naam
Projecten Maken 2
Studiejaar
2024-2025
ECTS credits
5
Taal
Nederlands
Coördinator
K.H. van der Meer
Werkvormen
  • Practicum / Training
  • Projectonderwijs
Toetsen
  • Semester Assessment 2 - Assessment

Leeruitkomsten

De startbekwame docent muziek heeft een eigentijdse visie op ondernemen in het artistiek-educatieve werkveld en draagt deze uit met zijn/haar (startende) professionele praktijk. Hij/zij ziet en benut daarbij kansen voor eigen en andermans praktijk(en) en toont kennis, attitude en vaardigheden waarmee in verschillende en complexe beroepssituaties en -contexten overtuigend en passend gehandeld wordt.
De startbekwame docent muziek laat zien op ondernemend vlak transfer naar en verbinding met andere werkgebieden, sectoren en contexten te kunnen maken.

Indicatoren uit het opleidingsprofiel Docent Muziek:
1.3, 1.4, 2.6, 3.1, 3.3, 3.4, 4.2, 4.3, 4.4, 4.5, 4.6, 5.1, 5.6

Inhoud

Projecten maken gaat over ondernemerschap in het muzikaal/artistiek-educatieve werkveld. Conceptuele, organisatorische, sociale/culturele en bedrijfsmatige aspecten van artistiek ondernemerschap zijn onderdeel van projecten maken.

De student werkt op basisniveau aan de leeruitkomsten aan de hand van de volgende projecten en praktijklessen:
  • Arrangeer/Filmweek (Jaarlijks terugkerend project waaraan alle studenten van de opleiding Docent Muziek meewerken. De 3e jaars studenten dirigeren en arrangeren de stukken die worden gespeeld. De rest van de opleiding vormt het projectorkest. Er wordt toegewerkt naar een theaterale muziekvoorstelling: de 1e en 2e jaars studenten maken theaterale/filmische verbindingselementen voor de gearrangeerde stukken)
  • EAC (In deze projecten werken de studenten van de verschillende opleidingen van het PCC samen in het maken van betekenisvolle kunst in relatie met de maatschappij)
  • Koor (Wekelijks koorlessen die uitmonden in (maatschappelijk betrokken) koorprojecten)
  • DoMu Live (Concertreeks van de opleiding Docent Muziek. Waarin studenten zich (voornamelijk) presenteren vanuit hun Artistiek Profiel)

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Prins Claus Conservatorium