Vak: Fysiotherapeutische zorg 8: Richtlijnen voor de Fysiotherapeut en integratie credits: 5

Vakcode
FYVB24FZ8RF
Naam
Fysiotherapeutische zorg 8: Richtlijnen voor de Fysiotherapeut en integratie
Studiejaar
2024-2025
ECTS credits
5
Taal
Nederlands
Coördinator
M. van Ark
Werkvormen
  • Werkcollege
Toetsen
  • Communicatieve vaardigheden - Overige toetsing
  • Richtlijnen voor de Fysiotherapeut - Computer, organisatie ToetsCentrum

Leeruitkomsten

Leeruitkomsten  
  • 2CD-FH. 21. De student kan, uitgaande van beschreven casuïstiek, zelfstandig een fysiotherapeutisch onderzoeksplan opstellen ten behoeve van een cliënt met een samengesteld muskuloskeletaal probleem.
  • 2CD-FH. 25. De student kan, uitgaande van beschreven casuïstiek, zelfstandig een fysiotherapeutisch onderzoeksplan opstellen ten behoeve van een cliënt met een samengesteld perifeer neurologisch probleem.
  • 2CD-FH. 29. De student kan, uitgaande van beschreven casuïstiek, zelfstandig een fysiotherapeutisch onderzoeksplan opstellen ten behoeve van een cliënt met een samengesteld centraal neurologisch probleem.
  • 2CD-FH. 38. De student kan zelfstandig, uitgaande van beschreven casuïstiek, een fysiotherapeutisch onderzoeksplan opstellen ten behoeve van een cliënt met samengestelde problematiek van hart en bloedvaten.
  • 2CD-FH. 39. De student kan zelfstandig, uitgaande van beschreven casuïstiek, een fysiotherapeutisch onderzoeksplan opstellen ten behoeve van een cliënt met samengestelde problematiek van de longen.
  • 3CD-FH. 159. De student kan uitgaande van de bevindingen uit het fysiotherapeutisch onderzoek, zelfstandig een fysiotherapeutische diagnose formuleren.
  • 2CD-FH. 163. De student kan, uitgaande van beschreven casuïstiek, zelfstandig een fysiotherapeutisch behandelplan opstellen ten behoeve van een cliënt met een samengesteld muskuloskeletaal probleem.
  • 2CD-FH. 167. De student kan, uitgaande van beschreven casuïstiek, zelfstandig een fysiotherapeutisch behandelplan opstellen ten behoeve van een cliënt met een samengesteld perifeer neurologisch probleem.
  • 2CD-FH. 171. De student kan, uitgaande van beschreven casuïstiek, zelfstandig een fysiotherapeutisch behandelplan opstellen ten behoeve van een cliënt met een samengesteld centraal neurologisch probleem.
  • 2CD-FH. 180. De student kan zelfstandig, uitgaande van beschreven casuïstiek, een fysiotherapeutisch behandelplan opstellen ten behoeve van een cliënt met samengestelde problematiek van hart en bloedvaten.
  • 2CD-FH. 181. De student kan zelfstandig, uitgaande van beschreven casuïstiek, een fysiotherapeutisch behandelplan opstellen ten behoeve van een cliënt met samengestelde problematiek van de longen.
  • INT 2CD-FH 4: De student kan zelfstandig, uitgaand van beschreven casuïstiek, zijn fysiotherapeutisch handelen onderbouwen vanuit Engelstalige vakliteratuur.

Inhoud

FT-zorg 8 bestaat uit 2 cursussen van 5 EC, die met elkaar vervlochten zijn. Cursus 1: Richtlijnen voor de Fysiotherapeut en cursus 2: integratie .

Deze cursus betreft cursus 1: Richtlijnen voor de fysiotherapeut en beslaat het voornamelijk theoretische deel van FT zorg 8. 

Om als fysiotherapeut patiënten met een gezondheidsprobleem gerelateerd aan het somatogene, neurogene en/of viscero-vasculaire systeem te kunnen behandelen, is kennis van deze systemen noodzakelijk. Deze orgaansystemen komen binnen de fysiotherapeutische, medisch-biologische en gedragswetenschappelijke domeinen aan de orde. Het betreft een geïntegreerd blok fysiotherapie waarin herhaling en verdieping van de leerstof uit de blokken 1 t/m 7 zal plaatsvinden. Het gaat om feiten- en begripskennis en vaardigheden op cognitief reproductief niveau. Informatie uit de literatuur, de KNGF-richtlijnen, de Evidence Statements en externe richtlijnen zorgen ervoor dat de student voldoende kennis kan vergaren over de verschillende gezondheidsproblemen die in deze onderwijseenheid aan de orde komen.
De theoretische achtergrond wordt getoetst met een schriftelijke theorietoets, daarnaast zijn voldoende communicatieve vaardigheden in de vorm van een  doelgericht gesprek voorwaardelijk om dit onderdeel te kunnen afronden.

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Academie voor Gezondheidsstudies