Vak: Fysiotherapeutische zorg 4: Neurologie & Revalidatie 1 credits: 5

Vakcode
FYVP23FZ4NR1
Naam
Fysiotherapeutische zorg 4: Neurologie & Revalidatie 1
Studiejaar
2024-2025
ECTS credits
5
Taal
Nederlands
Coördinator
H.A. Kranenburg
Werkvormen
  • Hoorcollege
  • Practicum / Training
  • Werkvorm 1
Toetsen
  • Anatomie 4 - Computer, organisatie ToetsCentrum
  • Neurologie en revalidatie 1 theorie - Mondeling

Leeruitkomsten

Leeruitkomsten
1CD-FH. 24. De student kan, uitgaande van beschreven casuïstiek, zelfstandig een fysiotherapeutisch onderzoeksplan opstellen ten behoeve van een cliënt met een enkelvoudig perifeer neurologisch probleem.
2CD-FH. 25. De student kan, uitgaande van beschreven casuïstiek, zelfstandig een fysiotherapeutisch onderzoeksplan opstellen ten behoeve van een cliënt met een samengesteld perifeer neurologisch probleem.
1CD-FH. 166. De student kan, uitgaande van beschreven casuïstiek, zelfstandig een fysiotherapeutisch behandelplan opstellen ten behoeve van een cliënt met een enkelvoudig perifeer neurologisch probleem.
2CD-FH. 167. De student kan, uitgaande van beschreven casuïstiek, zelfstandig een fysiotherapeutisch behandelplan opstellen ten behoeve van een cliënt met een samengesteld perifeer neurologisch probleem.
1CD-FH. 261. De student kan, uitgaande van beschreven casuïstiek, zelfstandig een zorggerelateerd preventieplan opstellen ten behoeve van een cliënt met een enkelvoudig perifeer neurologisch probleem.
2CD-FH. 262. De student kan, uitgaande van beschreven casuïstiek, zelfstandig een zorggerelateerd preventieplan opstellen ten behoeve van een cliënt met een samengesteld perifeer neurologisch probleem.

INT 1OD-M 1 De student verwoordt binnen de onderwijssituatie zijn eigen culturele identiteit en gebruikt deze in het contact met mensen uit een andere cultuur.

Inhoud

FT-zorg 1.4 bestaat uit 2 cursussen van 5 EC die met elkaar verbonden zijn. Cursus 1: Neurologie & Revalidatie en Cursus 2: Vaardigheden en Integratie.
Deze cursus betreft Neurologie en Revalidatie en beslaat het meer theoretisch deel van FT-zorg 1.4.

Zonder voldoende kennis en inzicht in de problematiek van de cliënt, is het voor de fysiotherapeut onmogelijk om aan de cliënt kwalitatief goede zorg te verlenen. De variatie van verschijnselen bij patiënten met neurologische problematiek is zeer groot. Patiënten met overeenkomstige diagnoses vertonen zeer wisselende klinische beelden. Om tijdens de beroepsbeoefening adequaat en patiënt specifiek te kunnen onderzoeken en behandelen, is voor de fysiotherapeut een brede kennis van de neurologie onontbeerlijk. Door actieve participatie in de praktijklessen wordt professionele groei beoogd in de uitvoering van onderzoek en behandelvaardigheden bij patiënten met een centraal of perifeer neurologische problematiek.  Deze theoretische achtergrond wordt mondeling getoetst.
Anatomie 4 is praktisch vormgegeven. Het omvat het benoemen, lokaliseren van neurologische structuren, innervatie, huidgebieden, dermatomen, origo’s en inserties van spieren en spierbuiken. In deze cursus worden zowel de basale anatomische kennis als ook de vaardigheden die wij gebruiken als fysiotherapeut, aangeboden. Deze cursus is een verdieping op Anatomie 1 tot en met 3 en wordt in deze cursus schriftelijk theoretisch getoetst.

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Academie voor Gezondheidsstudies