Vak: Fysiotherapeutische zorg 4: Vaardigheden & Integratie credits: 5

Vakcode
FYVP23FZ4VI
Naam
Fysiotherapeutische zorg 4: Vaardigheden & Integratie
Studiejaar
2024-2025
ECTS credits
5
Taal
Nederlands
Coördinator
H.A. Kranenburg
Werkvormen
  • Individueel
  • Practicum / Training
  • Zelfstudie
Toetsen
  • Onderzoek en behandelen 4 - Assessment
  • Performance Assessment 2 - Performance assessment

Leeruitkomsten

Leeruitkomsten  
1CD-FH. 13. De student kan, uitgaande van beschreven casuïstiek, zelfstandig binnen een onderwijssetting een anamnese afnemen.
1CD-FH. 94. De student kan, uitgaande van beschreven casuïstiek, zelfstandig een fysiotherapeutisch deelonderzoek uitvoeren ten behoeve van een cliënt met een enkelvoudig perifeer neurologisch probleem.
2CD-FH. 95. De student kan, uitgaande van beschreven casuïstiek, zelfstandig een fysiotherapeutisch deelonderzoek uitvoeren ten behoeve van een cliënt met een samengesteld perifeer neurologisch probleem.
1CD-FH. 213. De student kan, uitgaande van beschreven casuïstiek, zelfstandig een fysiotherapeutische deelbehandeling uitvoeren bij een cliënt met een enkelvoudig perifeer neurologisch probleem.
2CD-FH. 214. De student kan, uitgaande van beschreven casuïstiek, zelfstandig een fysiotherapeutische deelbehandeling uitvoeren bij een cliënt met een samengesteld perifeer neurologisch probleem.
INT 1CD-C. 2. De student kan in een onderwijssituatie de informatie uit Engelstalige vakliteratuur interpreteren en uitleggen aan medestudenten.

Inhoud

FT-zorg 1.4 bestaat uit 2 cursussen van 5 EC die met elkaar verbonden zijn. Cursus 1: Neurologie & Revalidatie en Cursus 2: Vaardigheden en Integratie.
Deze cursus betreft Neurologie en Revalidatie en beslaat het meer praktische en toepassingsgerichte deel van FT-zorg 1.4.

Zonder voldoende kennis en inzicht in de problematiek van de cliënt, is het voor de fysiotherapeut onmogelijk om aan de cliënt kwalitatief goede zorg te verlenen. De variatie van verschijnselen bij patiënten met neurologische problematiek is zeer groot. Patiënten met overeenkomstige diagnoses vertonen zeer wisselende klinische beelden. Om tijdens de beroepsbeoefening adequaat en patiënt specifiek te kunnen onderzoeken en behandelen, is voor de fysiotherapeut een brede kennis van de neurologie onontbeerlijk. Door actieve participatie in de praktijklessen wordt professionele groei beoogd in de uitvoering van onderzoek en behandelvaardigheden bij patiënten met een centraal of perifeer neurologische problematiek.
Tijdens deze cursus moet de student kunnen aantonen over voldoende medisch-biologische, gedragsmatige en fysiotherapeutische kennis en vaardigheden te beschikken om patiënten met klachten van neurologische aard te onderzoeken en behandelen. Dit wordt in deze cursus afgerond met een performance assessment waarin een student aan de hand van een casus onder begeleiding van een docent een (deel)onderzoek en deelbehandeling uitvoert. Onderzoeks- en behandeling worden gedurende de cursus formatief getoetst.

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Academie voor Gezondheidsstudies