Vak: Perspectieven op Strategisch HRM credits: 5

Vakcode
HRDH2S-PER
Naam
Perspectieven op Strategisch HRM
Studiejaar
2024-2025
ECTS credits
5
Taal
Nederlands
Coördinator
J. van Kempen
Werkvormen
  • Werkvorm 1
Toetsen
  • Visiedocument SHRM - Overige toetsing

Leeruitkomsten

Leeruitkomst 3: De Kritische en onderzoekende HR-professional
Je analyseert op een systematische wijze praktijkvraagstukken, inclusief belangen en behoeften van stakeholders, zodat de (onderzoeks)vraag achter de vraag kan worden achterhaald.
Je beantwoordt de vraag op basis van passende theorieën en/ of zelf verworven onderzoeksdata, zodat het antwoord betrouwbaar, valide en evidence based is en zodanig dat je je werkwijze kunt verantwoorden en kritisch beschouwen.

Leeruitkomst 4: HRM ontwikkelen, uitvoeren en evalueren in een organisatorische en maatschappelijke context
Je analyseert zelfstandig complexe, dus niet eenduidige, HR-vraagstukken in de context van de organisatie. Je betrekt daarbij nadrukkelijk de interne en externe omgeving (het gehele systeem) met stakeholders uit meerdere disciplines en begeleidt deze in de kritische besluitvorming over een bij de vraag en context passende aanpak, zodat die leidt tot duurzame oplossingen.
Je maakt hierbij gebruik van diverse kennisbronnen. Je organiseert (tussentijdse) evaluaties, zodat stakeholders worden betrokken en er op basis van feedback en reflectie kan worden bijgestuurd. Je houdt rekening met spanningen die kunnen ontstaan in de realisatie van financieel-economische, sociale maatschappelijke uitkomsten. Je bent daarin erop gericht om constructief gebruik te maken van verschillen in inzicht en diversiteit van kennis die bestaan tussen de verschillende stakeholders.

Inhoud

De HRM’er van de toekomst beschikt niet alleen over praktische kennis, maar heeft ook conceptuele bagage. Je werkt in deze module daarom ook aan je ontwikkeling tot kritische kennisprofessional. Hiertoe laat de student aan de hand van een kennisproduct (een artikel of visiedocument) zien dat je op kritische wijze HR concepten kunt analyseren en verwoorden in relatie tot een complex HR vraagstuk. Behulpzaam hierbij zijn de wekelijkse werkbijeenkomsten waarin verschillende inhoudelijke thema’s worden behandeld, zoals “the balanced approach, paradoxen in HRM & well being at work (W@W). We werken tijdens deze sessies zowel aanbod- als vraaggericht; wanneer de student zelf een thema wil inbrengen als groep of als individu dan passen we dat in het programma in. de student verwerkt diverse besproken en behandelde thematiek in het visiedocument.

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Instituut voor Bedrijfskunde