Vak: Persoonlijke en professionele ontwikkeling credits: 10

Vakcode
HRDH2S-PPO
Naam
Persoonlijke en professionele ontwikkeling
Studiejaar
2024-2025
ECTS credits
10
Taal
Nederlands
Coördinator
C. Albers
Werkvormen
  • Werkvorm 1
Toetsen
  • Portfolio en eindgesprek - Portfolio assessment

Leeruitkomsten

Leeruitkomst 1
Je geeft actief sturing aan je eigen professionaliteit, je eigen (studie)loopbaan en je eigen ontwikkeling. Daarvoor zijn drie bouwstenen nodig: persoonlijke effectiviteit, moreel handelen en reflecteren/leren. Je neemt initiatieven, werkt planmatig en gedisciplineerd. Je handelt assertief, neemt verantwoordelijkheid voor jouw resultaten en wilt en kunt hierop ook worden aangesproken. Je kent jouw waarden en drijfveren, maakt bewuste keuzes en handelt volgens expliciete beroepsspecifieke ethische codes, reglementen en gedragsregels. Je reflecteert op het eigen handelen, refereert het aan de gestelde doelen en aan de visie op het beroep. Je verbindt hier conclusies aan en zet verbeteracties in gang. Je komt op basis hiervan tot ontwikkeling van je persoonlijke effectiviteit en efficiency.

Leeruitkomst 2
Je kent het krachtenveld waarin de HR-professional opereert en bent hierin ondernemend en gericht op samenwerking. Je hebt daarbij oog voor verschillende belangen en motieven en houdt hier op integere wijze rekening mee. Je herkent maatschappelijke ontwikkelingen, analyseert deze, ziet kansen en stemt het eigen handelen daar proactief op af. Je legt contacten legt met HR-relevante relaties, communiceert hiermee helder en open en benut deze contacten op respectvolle en efficiƫnte wijze. Je werkt samen met (internationale) partners, bouwt en onderhoudt een professioneel netwerk. Je bent sociaal en communicatief vaardig, zowel in direct contact als op schrift of met behulp van sociale media. Daarbij sluit je aan bij de kernmerken van de doelgroep. Je onderkent de invloed en gevolgen van eigen beslissingen of activiteiten op individuen en/of onderdelen van de organisatie en kunt deze beslissingen of activiteiten verbinden aan de strategie van de organisatie.

Inhoud

In de module is er tijd ingeroosterd voor de COL. De invulling van deze momenten kent vaste elementen waarin we gezamenlijk starten, verdieping zoeken en met elkaar afsluiten. Er  wordt gebruik gemaakt van verschillende werkvormen waarbij iedere deelnemer een actieve inbreng heeft.
Een vast onderdeel van de ingeroosterde COL-bijeenkomsten zijn de pixelmomenten. Dit zijn momenten waarop de groep zich voorbereid en waarbij de student een inkijk geeft in de eigen ontwikkeling, gerelateerd aan het praktijkvraagstuk, beroepsproducten en de eigen professionele ontwikkeling (praktijkvraagstuk en besproken perspectieven/concepten).

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Instituut voor Bedrijfskunde