Vak: Fundamenten van HRM 4 credits: 5

Vakcode
HRVH3FVH4
Naam
Fundamenten van HRM 4
Studiejaar
2024-2025
ECTS credits
5
Taal
Nederlands
Coördinator
J.G. Weering
Werkvormen
  • Hoorcollege
Toetsen
  • Toets Fundamenten van HRM 4 - Computer, organisatie ToetsCentrum

Leeruitkomsten

Dit onderdeel levert een bijdrage aan de leeruitkomsten 6 en 7 op niveau 2. 


LU 6: Je analyseert en herkent talenten van individuen en/of teams. Je analyseert (toekomstige) ontwikkelbehoeften van een organisatie en van individuen en brengt samenhang aan in de overeenkomsten en verschillen tussen de behoeften op organisatieniveau en individu. Je kunt meerdere perspectieven op leren onderscheiden en te expliciteren en adviseert de organisatie over condities die het leren ondersteunen.

LU 7: Je onderzoekt en analyseert arbeidsmarktvraagstukken met de nadruk op veranderingen/ ontwikkelingen op micro- en mesoniveau van de arbeidsmarkt, die van invloed zijn op de ‘future of work”: de vraag naar en inhoud van het werk, de gevolgen daarvan voor de arbeidspopulatie en de rol van de HRM professional zodat belanghebbenden tijdig hierop kunnen inspelen. 

Inhoud

Via een serie masterclasses en bijbehorende studiematerialen pakken we de draad op bij waar we in jaar 1 zijn gebleven rond de fundamenten van HRM en ga je je verdiepen in indoor en uitstroom in relatie tot de arbeidsmarkt, medewerkersontwikkeling & leren en performance & beloning. De opgedane inzichten worden getoetst middels een computertentamen én zijn van belang bij de ontwikkeling van oplossingen voor de praktijkvraagstukken van het studieonderdeel Onderzoeken, ontwerpen en veranderen (OOV).

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Instituut voor Bedrijfskunde