Vak: Loopbaanmanagement credits: 5

Vakcode
HRVH3LBM
Naam
Loopbaanmanagement
Studiejaar
2024-2025
ECTS credits
5
Taal
Nederlands
Coördinator
J.I. Osei-Huisman
Werkvormen
  • Practicum / Training
  • Werkcollege
Toetsen
  • Opdracht - Opdracht

Leeruitkomsten

LU1 Persoonlijk leiderschap (niveau 2):
Je reflecteert op je professionele ontwikkeling en op jouw persoonlijke waarden. Je stuurt bij op basis van reflectie op oorzaken van afwijkingen. Je past beroepscodes en professionele waarden toe in je handelen.

LU2 De professional in de context (niveau 2):
Je werkt samen met medestudenten en partners in de praktijk. Hierin laat je zien dat je ieders waarden en kwaliteiten herkent en erkent.
Je werkt gericht aan wederkerige relaties in je netwerk en benut deze voor je eigen doelen en ontwikkeling.
Je hebt daarbij oog voor verschillende belangen en mogelijk conflicten en gaat hier adequaat mee om.
Je adviseert op basis van je expertise en kennis van de context.

LU3 Kritisch onderzoekende HR-professional (niveau 2):
Je analyseert op een systematische wijze enkelvoudige praktijkvraagstukken, inclusief belangen en behoeften van een enkele stakeholder, zodat de (onderzoeks) vraag achter de vraag kan worden achterhaald.
Je beantwoordt de vraag op basis van beperkt aantal passende theorieën en/ of zelf verworven eenvoudige onderzoeksdata, zodat het antwoord betrouwbaar, valide en evidence based is en zodanig dat je je werkwijze kunt verantwoorden en kritisch beschouwen.

LU6 Ontwikkelen van individuen, teams en organisaties  (niveau 2)
Je analyseert en herkent talenten van individuen en je analyseert (toekomstige) ontwikkelbehoefte van het individu. Je adviseert op individueel niveau.
 

Inhoud

Wat zorgt ervoor dat medewerkers bepaalde keuzes/bewegingen maken in hun loopbaan en welke rol kan HR hierbij hebben? In een krappe arbeidsmarkt is het voor organisaties belangrijker dan ooit om actief in gesprek te blijven met medewerkers over loopbaanwensen/-mogelijkheden.

Door actief aandacht te hebben voor loopbaanmanagement kan een organisatie ervoor zorgen dat medewerkers op de juiste plek in de organisatie zitten, zodat o.a. uitval en/of verloop voorkomen kan worden. In deze training ga je je verdiepen in welke rol je als HR-professional hierbij kunt hebben. Je leert vanuit welke invalshoeken je naar loopbaanmanagement kunt kijken en hoe je zelf loopbaangesprekken kunt voeren met medewerkers of hoe je leidinggevenden hierbij kunt begeleiden/ondersteunen. Je voert 2 loopbaangesprekken in de praktijk en analyseert en reflecteert op de uitkomsten. De training wordt afgesloten met een portfolio. 

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Instituut voor Bedrijfskunde