Vak: Ondernemend denken en handelen credits: 5

Vakcode
HRVH3ODH
Naam
Ondernemend denken en handelen
Studiejaar
2024-2025
ECTS credits
5
Taal
Nederlands
Coördinator
J.D. Hellwich
Werkvormen
  • Projectonderwijs
Toetsen
  • Opdracht - Professioneel product

Leeruitkomsten

HRM (beleid, processen, modellen) ontwikkelen, uitvoeren en evalueren in een organisatorische en maatschappelijke context. 

Leeruitkomst 4 - niveau 2. Je analyseert een complex (HR) vraagstuk, in een organisatorische context. Daarbij maak je een keuze uit meerdere (HR-) methoden en/of modellen. Je exploreert met direct betrokkenen over mogelijke oorzaken en oplossingen en de daar uit voortvloeiende (HR) activiteiten, gebruikmakend van de kennis van die betrokkenen om de kwaliteit van de diagnose en oplossingen te verhogen.  

Inhoud

Overweeg je in de toekomst een eigen bedrijf te starten? Of je nu je eigen bedrijf wilt starten of je ondernemende capaciteiten op strategisch niveau binnen een bestaande organisatie wilt ontwikkelen, dit onderdeel biedt een degelijke basis.

Het doel van dit keuzeonderdeel is om je te laten ervaren welke essentiële stappen genomen moeten worden richting ondernemerschap en om je te leren strategisch te denken als een solide ondergrond voor eigen ondernemersbeslissingen. De combinatie van ondernemerschap en bedrijfskunde vormt de kern van dit onderdeel, waarbij je actief gaat nadenken, beslissingen nemen én handelen als beginnend ondernemer binnen de dynamische hedendaagse context.

Door middel van de 11 stappen zoals beschreven door Blekman (2016), ontwikkel je in samenwerking met een aantal medestudenten zelfstandig een start-up, waarbij rekening wordt gehouden met diverse zakelijke en strategische concepten en modellen. Naast het formuleren van het klantprobleem, de oplossing en de uitvoering, besteed je uitgebreid aandacht aan de markt, concurrentie en het verdienmodel. Via interactieve sessies, reguliere pitch- en presentatiemomenten en een solide integratie van strategische concepten krijgen studenten een duidelijk beeld van een doeltreffend businessmodel en daarmee inzicht in de wereld van ondernemerschap.

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Instituut voor Bedrijfskunde