Vak: Persoonlijke en professionele ontwikkeling 1 credits: 5

Vakcode
HRVP4PPO1
Naam
Persoonlijke en professionele ontwikkeling 1
Studiejaar
2024-2025
ECTS credits
5
Taal
Nederlands
Coördinator
A.Y.T. Reidinga
Werkvormen
  • Werkvorm 1
  • Werkvorm 2
Toetsen
  • Eindassessment - Assessment
  • Mondelinge communicatie - Overige toetsing
  • Reflectieverslag - Verslag

Leeruitkomsten

Leeruitkomst 1: Persoonlijk leiderschap
Je plant je eigen (studie)werk, stuurt het eigen leren en bent je bewust van je eigen sterke een zwakke punten. Je evalueert je ontwikkeling en bedenkt oplossingen voor verbetering. Je koppelt waarden aan je handelingen en keuzes.

Leeruitkomst 2: De HR-professional in de context
Je presenteert jezelf en begint met het opbouwen van een netwerk in de praktijk. Je communiceert professioneel, zowel in 1 op 1-situaties als in en voor groepen. Je ontwikkelt een beeld van de waarde en de identiteit van het HR-vak en handelt daarnaar. Je bent op de hoogte van actuele ontwikkelingen die het HR-vak raken.

Inhoud

PPO staat voor persoonlijke en professionele ontwikkeling. Je hebt gekozen voor een HBO-opleiding en dat betekent natuurlijk leren en groeien. Dat doe je niet alleen, maar in de Community of Learners (hierna te noemen CoL), samen met je medestudenten en een docentcoach. Je werkt in de CoL op onderzoekende wijze samen aan opdrachten binnen de verschillende HRM-thema’s met als doel kwalitatief zo goed mogelijke beroepsproducten te maken. Daarnaast werkt iedereen individueel aan opdrachten en vaardigheden voor PPO, die je in de CoL met elkaar kunt bespreken en/of oefenen, en waar je feedback op kunt vragen en geven.

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Instituut voor Bedrijfskunde