Vak: Project: Gelijk hebben of gelijk krijgen credits: 5

Vakcode
MHVB23ILL2B4
Naam
Project: Gelijk hebben of gelijk krijgen
Studiejaar
2024-2025
ECTS credits
5
Taal
Nederlands
Coördinator
W.T.C. Gerritsen
Werkvormen
  • Projectonderwijs
Toetsen
  • Professionele en interprofessionele identiteitsontwikkeling - Opdracht
  • Project: Gelijk hebben of gelijk krijgen A - Opdracht
  • Project: Gelijk hebben of gelijk krijgen B - Opdracht
  • Project: Gelijk hebben of gelijk krijgen C - Opdracht

Leeruitkomsten

Project Gelijk hebben of gelijk krijgen
De student:
1. Herkent, benoemt en beschrijft drogredenen in (wetenschappelijke) literatuur, video en/of audio materiaal.
2. Herkent, benoemt en beschrijft cognitieve vertekeningen (biases) in (wetenschappelijke) literatuur, video en/of audio materiaal.
3. Gebruikt in een schriftelijk oefenbetoog zelf drogredenen en argumenten op basis van cognitieve vertekeningen.*
4. Reageert op een selectie drogredenering en cognitieve vertekeningen in (wetenschappelijke) literatuur, video- en/of audio-materiaal.
5. Reflecteert op het voorkomen van drogredenen en cognitieve vertekeningen in (wetenschappelijke) literatuur aangaande mondzorgkunde en de eigen rol in het herkennen en adresseren hiervan.

Professionele en interprofessionele identiteitsontwikkeling (PIIO)
1. Licht vanuit sociale situaties binnen en buiten de opleiding toe wat zijn zelfdefinitie is in relatie tot het beroep van mondhygiënist en hoe deze is veranderd vanaf het begin van de opleiding. 
2. Licht ten behoeve van interprofessionele samenwerking vanuit de interne en externe stages toe hoe het zorgdomein van de mondhygiënist overlapt met dat van andere beroepsgroepen. 
3. Licht ten behoeve van interprofessionele samenwerking vanuit de interne en externe stages toe met welke beroepsgroepen hij heeft kennisgemaakt, en licht daarbij toe hoe attitudes en stereotypen ten aanzien van deze beroepen zijn veranderd. 
4. Verbindt vanuit de interne en externe stages behandelingen van verschillende zorgdisciplines in één casusuitwerking. 
5. Licht vanuit voor de mondhygiënist professionele situaties toe wat zijn interprofessionele identiteit is, gebruikmakend van de termen verbondenheid, toewijding en overtuigingen. 

CanMEDS rollen:
- 1 Vakinhoudelijk handelen
- 2 Communicatie
- 3 Samenwerking
- 4 Kennis en wetenschap
- 5 Maatschappelijk handelen
- 7 Professionaliteit en kwaliteit

Beheersniveau 2 Gevorderd

Inhoud

Binnen het project "gelijk hebben en gelijk krijgen" zullen de studenten onder andere leren om informatie op waarde schatten. Studenten leren vertekeningen te herkennen in (wetenschappelijke) literatuur en media en zullen ervaren hoe drogredenen gebruikt worden. Het vak zal bijdragen aan het vermogen tot "kritisch denken" en het juist afwegen van informatie.

Professionele en interprofessionele identiteitsontwikkeling (PIIO)
De studenten brengen in navolging van het ontwikkelportfolio van jaar 1 hun professionele en interprofessionele identiteitsontwikkeling in kaart. Hierbij maken ze gebruik van aangereikte modellen, instrumenten en de relevante CanMEDS-rollen om te reflecteren op hun ontwikkeling. Aan de hand van een uitgewerkte casus, met zijn ervaring uit de interne en externe stages, onderbouwt de student zijn huidige positie op de weg naar het worden van een startbekwaam mondhygiënist.” 
 

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Academie voor Gezondheidsstudies