Vak: Project professionele identiteit credits: 5

Vakcode
MHVP1ILL1
Naam
Project professionele identiteit
Studiejaar
2024-2025
ECTS credits
5
Taal
Nederlands
Coördinator
J. Waslander
Werkvormen
  • Projectonderwijs
Toetsen
  • Toets - Presentatie

Leeruitkomsten

De student:
1. Onderzoekt de eigen persoonlijke identiteit en hoe deze zich verhoudt tot het beroep van mondhygiënist.
2. Beschrijft het eigen beeld van het beroep mondhygiënist en hoe dit ontwikkelt tijdens de opleiding.
3. Beschrijft persoonlijke ontwikkelpunten op basis van bevindingen over de eigen persoonlijke en professionele identiteit.
4. Past een theorie over reflectie toe op een (onderwijs)ervaring in relatie tot eigen ontwikkelpunten.
5. Presenteert over de ontwikkeling van de eigen professionele identiteit binnen de COL.

CanMEDS rollen:
- 2 Communicatie
- 3 Samenwerking
- 4 Kennis en wetenschap
- 7 Professionaliteit en kwaliteit
 
Beheersniveau 1 Beginnend

Inhoud

Als toekomstig mondhygiënist word je opgeleid middels de zeven rollen van het model CanMEDS. Eén van de zeven rollen is ‘professionaliteit en kwaliteit’. Dit bestaat uit het bekijken van je persoonlijke identiteit (‘wie ben ik’?) en het ontwikkelen van een professionele identiteit (‘wie ben ik als mondhygiënist’)? Tijdens de bijeenkomsten van de Community of Learners (CoL) ga je op ontdekking naar je persoonlijke en professionele identiteit. Je verkent de verwachtingen die je hebt van je toekomstige beroep en beroepsgroep. Je brengt in kaart waar je (potentieel) goed in bent, wat je verder wilt ontwikkelen en hoe je dat gaat aanpakken. Je leert wat reflecteren is, wat dat je oplevert en oefent hierbij met de basis communicatievaardigheden uit blok 1.1. Op deze manier reflecteer je op je eigen ontwikkeling waarbij wordt uitgegaan van een model dat gaat over professionele identiteit.
Tijdens de ouderavond in oktober informeer je als student de bezoekers over je toekomstige beroep. De bewijzen voor persoonlijke ontwikkeling leg je vast in het ontwikkelportfolio. Het ontwikkelportfolio en een schrijfopdracht zijn het uitgangspunt voor je eindpresentatie tijdens een bijeenkomst van de Community of Learners. De feedback die je krijgt gebruik je om je reflectie richting te geven tijdens het vervolg van je studie.

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Academie voor Gezondheidsstudies