Vak: Individual Orientation 4 credits: 5

Vakcode
MZVB24IO4
Naam
Individual Orientation 4
Studiejaar
2024-2025
ECTS credits
5
Taal
Engels, Nederlands
Coördinator
K.H. van der Meer
Werkvormen
  • Gastcollege
  • Opdracht
Toetsen
  • semester 4 - Portfolio assessment

Leeruitkomsten

Deze eenheid is aanvullend op Compositie & Muziekproductie 2 en faciliteert keuzevrijheid in het tweede semester. De student schrijft en produceert muziekwerken in een breed scala aan muzikale contexten. De muziekwerken zijn door de student gekozen uitwerkingen van door de docenten gestelde (complexere) opdrachten in de vier hoofdvakonderdelen Compositie, Compositie voor Media, Songwriting en Productie. Dit leidt tot een portfolio van muziekwerken waarin aan het eind van jaar 2 een duidelijk voortgezette ontwikkeling hoorbaar is op zowel het vaktechnische als het artistieke competentiedomein. De eigen signatuur van de student (als voorbereiding op de inviduele specialisatie vanaf jaar 3) wordt duidelijker zichtbaar en de student laat zien zichzelf en zijn werk te kunnen plaatsen ten opzichte van het werkveld.   

 

Belangrijkste leeruitkomsten: 1.1, 1.2, 2.1, 2.2, 4.1  

Inhoud

Deze eenheid is aanvullend op Compositie & Muziekproductie 2 en faciliteert keuzevrijheid in het tweede semester. De student krijgt in semester 2 ruimte om eigen keuzes te maken; van (in totaal, voor C&M 2 en C&M Choice) 4 pijlers x 2 blokken = 8 blokken kiest de student er 6, waarmee de student dus een keuze kan maken uit de diverse muzikale contexten en daarmee samenhangende opdrachten die worden aangeboden.   

Ook in het tweede jaar loopt het hoofdvakonderwijs C&M via de vier hoofdvakpijlers Compositie, Compositie voor Media, Songwriting en Productie. In het algemeen worden in het tweede jaar de opdrachten wat groter, zowel in lengte als in complexiteit en wordt er binnen de opdrachten meer ruimte geboden voor een eigen invulling. Het gevraagde niveau voor eindopdrachten binnen de pijlers wordt hoger en benadert, met begeleiding en na verwerking van feedback, het niveau in het werkveld voor wat betreft de (deel)aspecten waar de betreffende opdracht op is gericht.  

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Prins Claus Conservatorium