Vak: Individual Specialisation 6 credits: 15

Vakcode
MZVB24IS6
Naam
Individual Specialisation 6
Studiejaar
2024-2025
ECTS credits
15
Taal
Engels, Nederlands
Coördinator
K.H. van der Meer
Werkvormen
  • Gastcollege
  • Individueel
  • Opdracht
Toetsen
  • semester 6 - Portfolio assessment

Leeruitkomsten

De student onderzoekt en ontdekt in het derde jaar haar onderscheidende combinatie van kwaliteiten en ontwikkelt zo een focus voor zijn eindexamenjaar. De student doet onderzoek naar ‘best practices’ uit het werkveld. De student is in staat grotere projecten met een grote(re) mate van zelfstandigheid te realiseren. De student leert omgaan met een grotere mate van verantwoordelijkheid voor de invulling van haar studie. De student bereikt (met meer tijd & feedback dan in het werkveld gebruikelijk) uiteindelijk in het werk een niveau van ambachtelijkheid en artisticiteit wat het niveau in het werkveld dicht benadert.  

Belangrijkste leeruitkomsten: 1.1, 1,2, 2.1, 2.2, 3.1, 4.1, 4.2, 5.1, 5.2  

Inhoud

Nadat in jaar 1 & 2 een brede basis is gelegd binnen het overkoepelende vakgebied van compositie en muziekproductie, mede door het aanbieden van hoofdvakonderwijs in de vier pijlers Compositie, Compositie voor Media, Songwriting en Productie, ontstaat vanaf jaar 3 ruimte voor een toenemende specialisatie van de student binnen het vakgebied. Waar in jaar 1 en 2 een grotere nadruk lag op vaktechnische aspecten, komt in jaar 3 een sterkere nadruk op het artistieke en professioneel-maatschappelijke aspecten en de daarbij behorende leeruitkomsten.   

De student schrijft in de eerste maand van het semester, dus 2x per jaar, onder begeleiding van de hoofdvakdocenten een Professional Development Plan (PDP). Onderdeel van het PDP is een reflectie op de huidige positie van de student, een beschrijving van de gewenste ontwikkeling en het werk wat de student voornemens is te produceren. Ook de keuzes voor electives worden in het PDP genoemd en gemotiveerd. Aan het eind van het semester presenteert de student een portfolio met muziekwerken (eventueel aangevuld met onderzoeksverslagen, presentaties etc.) en het PDP wat als vertrekpunt diende. Bij de presentatie van dit portfolio wordt verwacht dat de student reflecteert op zijn werk van het afgelopen semester in relatie tot de voornemens in het PDP. In minimaal 1 van de semesters van jaar 3 wordt van de student verwacht dat zij als onderdeel van het hoofdvakwerk een samenwerking aangaat buiten het conservatorium en/of muziekwerken naar buiten brengt, al dan niet met gebruikmaking van een alter ego.  

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Prins Claus Conservatorium