Vak: Instrumentaal Bijvak 1 credits: 6

Vakcode
MZVH1IBV2
Naam
Instrumentaal Bijvak 1
Studiejaar
2024-2025
ECTS credits
6
Taal
Nederlands
Coördinator
R.D. Krijgsman
Werkvormen
  • Individueel
  • Practicum / Training
  • Werkvorm 1
Toetsen
  • semester 3 - Overige toetsing
  • semester 4 - Overige toetsing

Leeruitkomsten

Visie en Creativiteit: De musicus is artistiek gedreven en is in staat om opvattingen en overtuigingen op het eigen vakgebied te verwerven en te communiceren in de muzikale beroepspraktijk.
Het Ambacht: De musicus onderhoudt een breed scala aan vaktechnische kennis en vaardigheden, die hem in staat stellen zowel binnen de nationale als de internationale beroepscontext te functioneren.
Analytisch vermogen: De musicus kan muziek (cognitief) ontleden.
Methodisch/reflectief handelen: De musicus is in staat om methodisch en professioneel te handelen, kan hierop reflecteren en is zelfstandig, en met en voor anderen, in staat tot terugkoppeling.
 

Inhoud

Per student wordt bij toelatingsexamen en bij de overgangstentamens bepaald in welk instrument hij zich verder dient te ontwikkelen voor optimale ondersteuning van het dirigentenvak. Hierbij kan om individuele redenen van de hierna genoemde jaarvolgorde en/of instrumenten worden afgeweken. In de lessen wordt er naar gestreefd de student een zo breed mogelijk inzicht alsmede kennis en vaardigheden te laten verwerven om de klankvoorstelling vanuit de partituur te vergroten en om tijdens repetities de orkestleden adequaat te kunnen instrueren.

Jaar 2 en 3: bijvak koperen blaasinstrument en fluit/klarinet/saxofoon: Leren bespelen van één koperen blaasinstrument uit de Hafabra-beroepspraktijk. Leren bespelen van één van de instrumenten dwarsfluit, klarinet of saxofoon of een combinatie hiervan.

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Prins Claus Conservatorium